Сега четете
Защо разкодирането на смартфони ставa все по трудно за ФБР

Защо разкодирането на смартфони ставa все по трудно за ФБР

FBI-hack-cellphone-678x381

Вече ви информирахме какво трябва да знаем за казуса ФБР срещу Apple. В интернет сега се появи информация, разкриваща, че експертите по сигурността на агенцията са опитали да хакнат 7000 мобилни устройства. Опитите им, обаче се оказват неуспешни и обхващат период от 11 месеца. Информацията бе потвърдена лично от директора на ФБР, Кристофър Врай. В своето изявление той допълни, че това е два пъти по-малък брой устройства от тези, до които са искали да си осигурят достъп, информира BBC.Хакването на смартфони и други умни джаджи се превръща в голям проблем за ФБР. От една страна целия процес изисква време, а от друга са необходими ресурси за реализирането му.

Припомняме ви, че отключването на софтуера на iPhone 5c на заподозрян за терористичната атака в Сан Бернардино през 2015г. е струвало на агенцията около $900 хил. Сума, която е доста висока дори за възможностите на ФБР, които са искали разрешени от съда за отключване на още девет устройства през последната година.Всички тези опити поставят големи въпросителни относно сигурността на устройствата, които използваме. Aко ФБР могат да преодолеят защитата на iPhone биха могли да го направят с всеки друг смартфон на Apple или Android. В крайна сметка това превръща този проблем в голяма заплаха за всички граждани или чужденци, които пътуват до САЩ. Можем само да се надяваме, че ще се намери нормално решение на казуса, който да удовлетворява както нормалните хора, така и ФБР.Cisco купува компанията BroadSoft за $1.9 млрд.Cisco потвърди официално, че планира да купи компанията BroadSoft, за да разшири значително присъствието си в технологичната индустрия. Преговорите между двете страни са започнали и сделката ще бъде финализирана за сума от $1.9 млрд. Реализирането на това придобиване се очаква да превърне Cisco в по-голямо име в индустрията.

Очаква се регулаторните органи да дадат своето одобрение за подобна сделка, което вероятно ще се случи до дни. Според данните борда на директорите вече е одобрил реализирaнeто на подобна сделка, предаде ZDNet. Cisco ще платят по $55 за всяка една акция на BroadSoft. Компанията ще се погрижи и за другите финансови възнаграждения на компанията. Идеята е завършването на придобиването на превърне Cisco в по-влиятелно име в SMB индустрията. Съвместно двете компании ще предоставят разнообразни приложения на своите потребители, предаде Zdnet. Плановете предвиждат Cisco и BroadSoft да продължат да оперират самостоятелно.

Регулаторните органи се очаква да финализиарат самата сделка до края на първото тримесечие на 2018г. Придобиването е свързано с желанието на компанията да стане по-влиятелно име в сферата на софтуера за смартфони. Дали ще го направи предстои да видим. Cisco продължават да имат амбициозни планове как да продължат да са водещо име в индустрията. Вижте пет технологии, които ще променят света през следващите 15 годиниToshiba ще загубят над $1 млрд. след сделката с NAND паметЖеланието на Toshiba да продадат своя бизнес с NAND памет е една от най-дискутираните теми в индустрията през последните месеци. Компанията вече отдели това звено от своята структура с идеята да улесни реализирането на подобна сделка. Оказа се, че някои от най-големите имена в индустрията като Apple и Western Digital проявяват интерес към придобиването на това бизнес звено на Toshiba.

Според първоначалните данни финансовите параметри на сделката могат да достигнат до почти $18 млрд. Tаксите, които компанията трябва да плати около отделянето на NAND бизнеса са причината компанията да очаква голяма финансова загуба. Информацията разкрива, че тя ще достигне до почти $1 млрд. и ще се отрази на състоянието им за настоящата фискална година, която завършва през март 2018г., предаде Reuters.

Първоначалните прогнози бяха, че Toshiba дори ще отчетат печалба за гореспоменатия период. Все пак реализирането на сделката се очаква да ограничи влиянието на тази сума. В момента се очаква придобиването на получи одобрението на съответните регулаторни органи. Припомняме ви, че Toshiba вече се съгласиха да продадат подразделението на консорциум, който е ръководен от Bain Capital. Това е вторият най-голям бизнес с NAND флаш памет в индустрията, което неслучайно привлича вниманието на купувачите.

Технологията се използва масово в различни мобилни устройства и се очаква да става все по-популярна в следващите години. Вижте защо Apple не искат Toshiba да продадат бизнеса с NAND памет на Western DigitalСъдебната битка между Samsung и Apple ще продължи с пълна сила в следващите седмици. Адвокатите на двете компании ще трябва да се срещнат в заседателната зала, за да обсъдят каква сума Samsung дължат на своя конкурент за нарушаване на три от патентите му. Съдия Луси Кох, която разглежда интересния казус изпрати заповед до двете страни, с която инициира разговорите между тях. Аpple и Samsung все още не са коментирали ситуацията, но скоро вероятно ще чуем официалния им коментар, информира CNet. Сегашното решение следва становището на Върховния съд от преди година, според което щетите могат да се определят по начин, който е различен от досега установените практики.

Вижте и

Съдебните власти смятат, че Samsung и Apple трябва да се срещнат и сами да изчислят сумата, която корейският производител трябва да плати на своя конкурент и да не се съобразяват с калкулациите на съдебните заседатели. Дългата битка между технологичните гиганти в сферата на патентите започна още преди пет години. Първоначално Samsung бяха принудени да платят цялата печалба от продажбите на дадено устройство, което нарушава имитира дизайна на продуктите на Аpple. Това бе причината Samsung да платят $399 млн. на Apple през последната година. Новото решение на Луси Кох обръща внимание на четири нови фактора, които трябва да се вземат предвид при изчислението на крайната сума.

Представители на двете компании ще се срещнат на 25 октомври, за обсъдят заедно ситуацията и да изпълнят изискванията на съда. Вижте защо Google, а не Аpple е най-големият конкурент на Samsung в пазара на смартфониВече ви информирахме как снима Sony Xperiа XZ1, който е поредното доказателство за впечатляващите възможности за фотография на смартфоните на компанията. Камерите ще продължат да бъдат ключов компонент, отличaващ устройства им от моделите на всички останали производители. Sony водят непрекъсната обратна връзка със своите клиенти, за да разберат какви подобрения биха искали да видят бъдещите модели. Отворената комуникация показва, че феновете на Sony харесват Compact версиите на смартфоните, но също така обожават и новото 3D Creator приложение на Xperia XZ1. От компанията са мнение, че този софтуер е само доказателство за възможностите на добавената реалност и колко атрактивна е тя за потребителите.

Sony смятат, че тази технология има огромно бъдеще и тепърва предстои да се възползваме от нейния пълен потенциал, предаде TechRadar. Въпросният софтуер позволява за по-малко от минута да се направи сканиране на лицето на даден потребители и да се създаде детайлно триизмерно копие на самия човек. Sony са на мнение, че това е само началото на технологията в пазара на смартфони. За в бъдеще компанията ще инвестира все повече в разработването на софтуер с добавена реалност и това ще е водещ акцент в стратегията им. Новите смартфони Xperia ще продължат да имат дисплеи с висока резолюция, заради огромното количество мултимедийно съдържание, което гледаме на тях. Sony смятат да превърнат HDR в задължителна характеристика в новите си устройства и заедно с AR софтуера да ги превърнат във водещо предимство на устройствата Xperia пред конкурентите им на пазара. Вижте историята на смартфоните с двойна задна камера.

Източник: digital.bg

Линк към статията

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре