Сега четете
Аpple и Samsung подновяват съдебната битка помежду си на 25 октомври

Аpple и Samsung подновяват съдебната битка помежду си на 25 октомври

apple vs samsungСъдебната битка между Samsung и Apple ще продължи с пълна сила в следващите седмици. Адвокатите на двете компании ще трябва да се срещнат в заседателната зала, за да обсъдят каква сума Samsung дължат на своя конкурент за нарушаване на три от патентите му. Съдия Луси Кох, която разглежда интересния казус изпрати заповед до двете страни, с която инициира разговорите между тях. Аpple и Samsung все още не са коментирали ситуацията, но скоро вероятно ще чуем официалния им коментар, информира CNet.Сегашното решение следва становището на Върховния съд от преди година, според което щетите могат да се определят по начин, който е различен от установените практики.

Съдебните власти смятат, че Samsung и Apple трябва да се срещнат и сами да изчислят сумата, която корейският производител трябва да плати и да не се съобразяват с първоначалните калкулации на съдебните заседатели. Дългата битка между технологичните гиганти в сферата на патентите започна още преди пет години и изглежда ще продължи и през 2018г.Първоначално Samsung трябваше да платят цялата печалба от продажбите на дадено устройство, което имитира дизайна на продуктите на Аpple.

Това бе причината Samsung да платят $399 млн. на Apple през последната година. Новото решение на Луси Кох обръща внимание на четири допълнителни фактора, които трябва да се вземат предвид при изчислението на крайната сума. Представители на двете компании ще се срещнат на 25 октомври, за обсъдят заедно ситуацията и да изпълнят разпорежданията на съда.Очилата са един от малкото продукти, които не можем да купим в интернет. Колкото и да са добри онлайн магазините на водещите производители те няма как да се сравнят с физическата визита в даден търговски обект. Името Tоpology Еyewear едва ли ви е известно, но това е компания, която предлага много ефективно решение на този проблем. Всъщност под това име се крие ново приложение с добавена реалност за смартфони с водещите операционни системи, предаде TechCrunch.

Уникалният софтуер използва технология за лицево разпознаване, с който анализира формата на лицето на потребителите и прави препоръка за най-подходящите модели. Тоpology Eyewear изчислява в реално време редица параметри, за да предвиди Специално внимание се използва и на позицията на ушите, спрямо рамките, тъй като това често е проблем при избора на очила. Приложението на компанията позволява да видите как изглеждате с различни на цвят и дизайн рамки, за да изберете подходящия модел и да видите как ви стои на дисплея на смартфона.   Въпросният софтуер извършва триизмерно сканиране, за да изчисли параметрите на лицето ви, за да персонализира стъклата и рамките по начина, който искате. За да се възползвате от Topology Eywear трябва да направите селфи от смартфони и да изберете предпочитания стил очила и да оставите приложенията да се погрижи за вас. В момента продуктите на компанията се продават на цена, варираща между $500 и $800.

В заключение ще отбележим, че приложението е налично само за iOS.     Вижте очаква се бум в продажбите на очила с добавена и виртуална реалност до 2021г.Над 1 млрд. устройства ще поддържат 5G до края на 2023г.Teхнологията 5G ще ни позволи още по-бързо и лесно да свързваме мобилните си джаджи и да комуникираме в интернет. Въпрос на време е да станем свидетели на първите подобни мрежи, които ще са факт още до края на десетилетието. Последното изследване на CCS Insight прогнозира, че над 1 млрд. устройства ще поддържат 5G мрежи до  2023г. Това означава, че още в първите няколко години технологията ще се превърне в доста популярна иновация сред потребителите.    Според CCS Insight тази цифра ще продължи да се увеличава със стабилни темпове и още до края на 2023г. броя на устройствата с 5G ще достигне до почти 1.5 млрд., предаде AndroidHeadlines.

Само година по-късно мобилните устройства с технологията ще преминат границата от 2 млрд. и се очаква цифрата да достигне до 2.6 млрд. в края на 2025г. Огромен принос за развитието на тази тенденция ще имат най-развитите и богати държави.   Анализаторите са на мнение, че най-много хора ще използват 5G в Китай, където броя на хората, които притежават няколко смартфона е най-голям. Tехнологията ще е изключително популярна в САЩ, Япония и Европейския съюз. По всичко личи, че само след десетилетие 5G ще се превърне в неизменна част от ежедневието, по същия начин както възприемаме днес 4G технологията.

Навлизането на подобни мрежи ще увеличи значително броя на свързаните към интернет джаджи.   Вижте пет неща, които можем да правим в 5G мрежите Микровълновите фурни ще бъдат изместени от по-умни домакински уреди до 2027г.От десетилетия микровълновите фурни са неизменна част от кухненското оборудване в домовете ни. Само след няколко години можем само да си припомняме с носталгия за този тип устройства. Навлизането на модерните технологии и смарт уреди, oбаче ще ги направи излишни в следващите 10 години. Какво ще кажете за устройство, което позволява да оставите хранителните продукти и да го оставите да ги приготви и сготви вместо вас? Някои компании вече експериментират усилено с тази интересна идея и разполагат с работещи прототипи, предаде DigitalTrends.

Вижте и

Miele вече показаха концептуалния Dialog Oven, която позволява с няколко кликвания да изберете рецептата, която уреда да сготви за вас и изисква само да му предоставите необходимите продукти. Идеята за подобни устройства е доста атрактивна и определено може да революционизира начина, по който подготвяме храна и готвим в домовете си. Технологии като Radio Frequency (RF) могат да революционизират изцяло начина, по който приготвяме и готвим ястия в интелигентните си домове.

Miele не е единствената компанията, която експериментира с технологията.     Концепции като Dialog Oven осигуряват сигурност и контрол, каквито не са приложими в микровълновите фурни. Устройствата с RF например могат да контролират в реално време консумацията на електричество и да изразходват само 10W, 20W, 50W, когато е необходимо, Технологията вече осигурява поне 50% намаление, но също така съкраща и целият процес на готвене.

Засега подобни уреди могат да се произведат за суми от порядъка на $10-$15 хил. Teпърва ще се търсят начини как да се намали тази стойност, но такива идеи определено крият голямо бъдеще.   Вижте какво трябва да знаем за умните домове

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре