Сега четете
Нов сензор на Samsung ще пренесе портретния режим от Note 8 в смартфони с една камера

Нов сензор на Samsung ще пренесе портретния режим от Note 8 в смартфони с една камера

Galaxy Note 8 е първият смартфон на Samsung с двойна основна камера, която предлага 2-кратно оптично приближение и впечатляващ ефект боке (размазване на фона) при портрети. Последната екстра скоро може да е достъпна и при по-евтините модели на корейците. Това ще бъде възможно благодарение на нов сензор за камерафони от компанията.

Samsung Electronics представи днес два нови сензора за камери на телефони – 12 МР ISOCELL Fast 2L9 с Dual Pixel технология и размер на пикселите 1.28 μm, както и 24 МР ISOCELL Slim 2X7 с Tetracell технология и 0.9 μm размер на пикселите.

Първият сензор използва технологията Dual Pixel, при която всеки пиксел има по два фотодиода, а не само по един. Този сензор може не само да фокусира бързо върху малки неподвижни обекти, но и да следи движещи се обекти, без да губи фокус, дори при ниска осветеност, обещават от Samsung. Освен това технологията позволява ефект боке с размазан фон, без втори обектив.

Заради по-малките пиксели – 1.28 спрямо 1.4 μm при предходния сензор с Dual Pixel технология, ISOCELL Fast 2L9 може да се използва в по-тънки смартфони, без да се налага камерата да стърчи от корпуса.

ISOCELL-Slim-2X7 2

Вторият нов сензор ISOCELL Slim 2X7 на Samsung е първият в индустрията с размер на пикселите под 1.0 μm, а по-точно 0.9 μm. Дори с толкова малки пиксели сензорът обещава коректно цветопредаване и ниски нива на шум.

Вижте и

Освен това по-малките пиксели позволяват 24 МР сензор да бъде вграден в по-тънки телефони. Колкото до технологията Tetracell – тя прави възможни по-светли снимки в неблагоприятни условия с ниска осветеност, както и по-детайлни кадри в силно осветена среда.

Все още не знаем в кои серии Galaxy на Samsung ще видим двата нови сензора по-горе, нито кога да ги очакваме. Скоро обаче сигурно ще разберем подробности.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре