Миляна ВелеваЛицемерие е Галя Прокопиева първо да праща прокуратура и полиция срещу журналисти на Канал 3, защото са се опитали да задават въпроси, а след това да ходи на протест в защита на свободното слово. Това коментира в предаването “Денят на живо” Миляна Велева, директор “Новини и актуални предавания” в Канал 3.

“Няма сериозна журналистическа гилдия, именно поради затварянето на очите – за едните може, за другите не може. Радвам се, че колегите, днес на протеста, показаха, че никой няма право да посяга на журналист и се надявам наистина да вярват на тези свои думи. Така както Канал 3 взе решение да не излъчва предаването на Антон Тодоров, така и политици като Татяна Дончева, които посегнаха физически на наш репортер /б.р. – Снежана Хитова/, нямат място в телевизионните студия, докато не поднесат своите извинения”, добави Миляна Велева.

Прокопиева праща полиция и прокуратура срещу журналисти, а след това протестира за свободата им”Преди няколко месеца Галя Прокопиева и нейният съпруг Иво Прокопиев подадоха сигнал в прокуратурата и полицията заради факта, че журналисти на Канал 3 искат да зададат въпроси. Репортери и ръководството на Канал 3 бяха викани да дават обяснение, защо журналисти на медията са искали да зададат въпроси”, разкри Велева. “Въпросите, които в продължение на месеци искахме да зададем представляват обществен интерес. Те бяха свързани със замърсяването на град Меричлери, тема по която Канал 3 направи филм, както и с прословутите стенограми по така наречения АРГО-гейт, история, която беше потулена от големите медии.

Това е пример за едно чудовищно задкулисие – разговори между политици, журналисити, представители на неправителствени организации, които правеха политически инженеринг и планове, кой трябва да е следващият президент на България, как трябва да се финансират нови партии”, поясни Велева.

“Репортерите на Канал 3 чакаха г-н Прокопиев пред неговия офис и пред дома му, но те го правеха в рамките на закона, което беше потвърдено и от държавните институции”, каза още Велева. “Това, което се случва сега е безумие, лицемерие и типичен пример за прилагане на двоен аршин – пращаш полиция и прокуратура срещу журналистите на Канал 3 и след това протестираш за медийна свобода”.