t-donchevСпоред мен случаят с Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка”. Това заяви за “Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев.

Той призна, че думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ към водещия Виктор Николаев могат да бъдат тълкувани по различни начини. И изтъкна, че те са симптом за едно дълго трупано напрежение.

Относно обтегнатата политическа обстановка в последните седмици, той коментира: “Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго”.

Дончев изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат и напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

Вицепремиерът коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово: „Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”.

След като понеделник Консултативният съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира: „Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”.

По казуса “Емко” Дончев изрази увереност, че ще има решение, след като премиерът Бойко Борисов се е захванал с него и след като има диалог. Не мога да си представя как държавата може да е враг на някого, който произвежда и дава хляб и заплати на хората, резюмира вицепремиерът.

Нова телевизия, „Здравей, България”