Сега четете
Журналисти организират протест пред Министерския съвет

Журналисти организират протест пред Министерския съвет

Aсоциацията на европейските журналисти-България организира протест в защита на журналистиката.

Той ще започне в 9 часа в сряда пред Министерския съвет – малко преди редовното заседание на правителството. Организаторите определят заплахите към журналиста Виктор Николаев и последващите реакции на властта като война. Заявяват, че не приемат ултиматуми и предпочитат „празни столове, отколкото празни въпроси“.

„Не ни е страх, че столовете ни ще останат празни, и няма да се поддадем на натиска да задаваме празни, удобни въпроси“, казват те. Припомнят ултиматума от вицепремиера Валери Симеонов, изпратен от пресслужбата на Министерския съвет.

„Ултиматуми се връчват преди обявяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този начин не може да бъде приемано за лично мнение на Валери Симеонов, а е официална позиция на държавата, която открито застава срещу най-големите медии в страната. Подобен акт е без прецедент в българската история“, казват журналистите. Според тях освен от изпълнителната власт война се води и от законодателната, като изтъкват, че управляващата партия не сне доверието си от депутата Антон Тодоров.

Вижте и

Организаторите призовават участниците в протеста да носят столове, които да бъдат подредени пред сградата на Министерския съвет, „за да покажем, че не ни е страх, че столовете ни ще останат празни, а политиците са онези, които трябва да се страхуват от нас“.
Източник: dnevnik.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре