Антон ТодоровДепутатът Антон Тодоров си подаде оставката, съобщи самият той в писмо до медиите, изпратено от пресцентъра на ГЕРБ.

„Поднасям още веднъж своите извинения към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си“, се казва в писмото на Тодоров.

„Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот със се борил. Изконно правило за мен е, чечетвъртата власт е абсолютно независима от останалите. Свободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество“, се казва още в писмото.

„Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля приемете оставката като народен представител. На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, черешението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики“, завършва писмото си Антон Тодоров.