Атаката на депутати от ГЕРБ срещу държавния глава Румен Радев продължава с пълна сила, въпреки декларираната протегната ръка от страна на премиера Бойко Борисов. Поредният епизод от острото противопоставяне бе в студиото на Нова телевизия тази сутрин.

“Започвам с едно извинение към президента Радев, дано да го приеме, а именно, че споменах за негова любовница. Оттук нататък ще говоря за неговата муза, която през 2014 г. той е назначил на допълнителен договор като пиар.  Извинявам се, не е любовница, муза е”, заяви Антон Тодоров пред Виктор Николаев.

Авторът на “Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”, който сега битува като депутат от голямата управляваща партия, уточни че прави това уточнение от името на ГЕРБ и от свое собствено име.

“Президентът Радев дълго се опитваше да вдигне самолета, но явно му трябва по-силен политически Трибестан (Б. ред. – медикамент, подпомагащ мъжката потентност) от този на БСП, който те му дават. Затова ние сме решили да му се извиним, за да го подпомогнем в това нещо”, продължи депутатът от ГЕРБ, който не успя да стане шеф на Комисията по досиетата.

По повод вчерашното си изявление в парламента защо президентът Румен Радев предпочита изтребители “Грипен” – „Знаете ли как е мотивиран – с потупване по рамото. Не е взел 5 млн., да не си помислите. Мотивиран е с потупване по рамото“, Тодоров заяви, че в държавите, в които шведската компания е продавала самолети – Чехия и Унгария, полицейски разследвания са доказали, че има раздавани пари под масата.

“Не от бек вокали, ами от съвсем сериозни играчи на терена. Там се говори за 12,7 милиона, в ЮАР, казват разследванията, са раздадени 20 милиона”, каза депутатът от ГЕРБ.

На въпрос дали тези пари са плащани от шведската компания, Тодоров обясни, че не иска “утре да се появи някое личице от СААБ и да каже, че му правим лоша реклама”.

„Грипен”-ите са бутикова измишльотина на фона на изтребителите F-16”, заяви още Тодоров.

Според него имало сериозни съмнения, че Румен Радев, като ръководител на интегрирания екип за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които подлежат на санкции.

Той разкри още, че „доверени лица в президентството казвали, че там се унищожават някои документчета”.

“Ченгетата ни са по-добри от ченгетата ви”, каза още Тодоров.