e6b1c122b2d129026448f50392dccfa3Автомобилът на карловска журналистка беше опожарен тази нощ. Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж.

Потърпевшата Зорница Акманова е собственик на новинарски сайт и репортер на “Господари на ефира”. Тя е автор на поредица от разследващи репортажи.

Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя е направила серия репортажи, съобщават от предаването.

Мястото на палежа е отцепено. В огледа участва и шефът на полицията в Пловдив – старши комисар Атанас Илков, уточни БТВ.

Няма данни да са били отправяни предварително заплахи към журналистката, но според разследващи не е изключено повод за палежа да е работата ѝ. Лично главният прокурор Сотир Цацаров е “изискал всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира” е оповестила оплаквания за измамливи действия”.

Цацаров е разпоредил и спешни действия за разкриване извършителя на престъплението. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие, съобщават от прокуратурата.