Сега четете
Нинова за „Кумгейт“: Ако в БСП сме го правили, повече няма

Нинова за „Кумгейт“: Ако в БСП сме го правили, повече няма

korneliqNinova-1Ще гласуваме „за“ оставката на Делян Добрев. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки думи от снощи на Елена Йончева, че тя ще гласува против оставката на Добрев – за да си носи отговорността като депутат. Нинова определи позицията на Йончева като „лично мнение”.

„Суджукгейт“ е бизнес групировка, получаваме сигнали от цяла България. В Ботевград има разделение на общинските съветници от ГЕРБ по бизнес интереси. В „Булгартрансгаз“ също има схема. Борим се срещу октопода, който е овладял държавната администрация, стана ясно от думите на лидера на БСП. И заяви, че от днес (4 октомври) БСП започва кампания за огласяване на случаи като „Хасковогейт“ – след национална среща за обсъждане на бюджета на държавата за догодина с кметовете на БСП.

Ако е било така – когато ние сме били на власт, заявявам, че повече така няма да бъде, каза Нинова в отговор на въпрос на Нова телевизия дали не е същото и когато червените управляват. Тя е категорична, че скандалът с Делян Добрев всъщност показва „един от многото“. Следващият е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, вчера разкрихме картината, заяви Нинова във връзка с новия „Кумгейт“ – в „Булгартрансгаз“.

Дори да са професионалисти, от морална гледна точка не бива да се назначават роднини на такива постове. Образовани млади хора не могат да започнат работа, защото нямат чичо владика. Освен това се назначават по съвети в държавни фирми хора, които само се возят в скъпи автомобили и не вършат никаква работа. Такава администрация, която се назначава по роднинска линия, ходи на избори под строй и гласува, за да може пак да е на хранилка, обобщи Нинова. Когато ГЕРБ управлява, си водят роднините на държавна хранилка, в държавни бордове, добави тя.
Много добре вдигната топка, която няма начин да не им забия – така лидерът на БСП коментира вчерашните нападки към нея от страна на ГЕРБ. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми, където работи, добави председателят на БСП. Нинова даде пример – в края на 2006 година мъжът и напуснал Агенция „Митници“, когато тя станала зам.-министър в правителството на Сергей Станишев.

Когато дошъл Орешарски на власт, съпругът и напуснал „Елби Булгарикум“. Откакто съпругът ми работи в „Лукойл“, са гласувани 9 закона и аз 8 пъти не съм гласувала умишлено, за да няма обвинения за конфликт на интереси, каза червеният депутат. Гласувала съм само по случай, при който е поевтиняло горивото за отопление – нямаше как да не гласувам, добави Нинова. Според нея обаче не е конфликт на интереси по закон да гласува – въпросът бил морален. Лидерът на БСП призова Цвета Караянчева да даде един пример, когато ГЕРБ е внесъл предложение да се разследва от парламента дадена фирма, в която работи „роднина“.

По думите на Нинова, тя предложила създаването на Временна анкетна комисия за разследване на картел при горивата, където основните обвинения били срещу „Лукойл”. И обясни, че заплатата на мъжа и била по-малка, отколкото на депутат.

Вижте и

Попитана за ролята на Румен Радев в скандала и думите му, че ако ГЕРБ искат борба, ще си го получат, Нинова защити президента с думите, че той сам решава какво да прави и какво трябва да направи. Тя не пожела да коментира дали държавния глава днес (4 октомври) ще разпише указа за назначение на Георги Чолаков за председател на ВАС. И обясни, че с новия ВСС се нарушава статуквото. Според Нинова имало достатъчно предложени кандидати за ВСС от БСП – шестима души, вместо да има договорка за трима сигурни и имало истинско изслушване на кандидатите в парламента.

На кого ни оставяш, Бащице – стана ми смешно от спонтанните реакции в защита на Делян Добрев. Партията не иска Добрев да поеме отговорност, защото всички са в кюпа и ако тръгне да се разплита от един, ще пострадат всички, каза Нинова. И защити ситуацията в Каварна, където братовчеди на кметицата Нина Ставрева са на ключови позиции – там били избирани с конкурс или от Общинския съвет.

По казуса „Емко“ Нинова беше лаконична като теза – подадохме сигнал, където трябва, за да се изясни дали има държавна намеса в ущърб на частна фирма.
Цветанов се обясни в приятелска любов на Добрев, който се умили от подкрепата
Ние сме силен отбор, защото работим за гражданите, защото политиките, които правим, достигат до всеки човек. Затова нямаме от какво да …
Прочети повече
Нинова сподели, че след преживяната предния месец катастрофа се чувства по-добре, но продължава да се възстановява. Тя каза, че още не било ясно кой е виновен за катастрофата, макар че разказа, че колата и била ударена, докато е била спряла и е изчаквала да се включи в движението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре