wall-street-journal-logo_20110715210549
Американският делови всекидневник “Уолстрийт джърнъл” спира от другата седмица да излиза на хартиен носител в Европа и Азия, съобщи изданието на сайта си, предаде ТАСС.
Както се посочва в съобщението, вестникът е “решил да се съсредоточи върху електронната си версия в условията на преживяваните от пазара на печатна продукция трудни времена”.

Тази седмица европейското издание на вестника се появява за последен път по вестникарските рафтове. Седмица по-късно ще спре да излиза и азиатското. Възможно е след това в някои столици в двата региона да продължи да се продава американската печатна версия. Както се съобщава, чуждестранните сътрудници на вестника ще продължат да участват в събирането и подготовката на материали за “различните му платформи”.

През 1976 г. “Уолстрийт джърнъл” започва да печата отделно свое издание за страните в Азия, а през 1983 г. и за Европа. В последните години резкият спад на приходите от продажби и реклама, както и развитието на електронните средства за масово осведомяване направиха излизането на чуждестранните версии на вестника нерентабилно, се казва още на страницата на изданието.