fontan_obstinata-1С кулинарно шоу започва днес “Седмица на благотворителността 2017” в Пловдив. Каузата на петото поредно издания на инициативата тази година е подпомагане Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пред сградата на общината Ути Бъчваров днес ще приготвя вкусни и свежи бургери, а за да опитат сандвичите, желаещите трябва да дарят сумата от 3 лева. Планирани са още кулинарни съревнования, сред които надпревара за най-бързо нарязана краставичка, най-бързо обелен картоф, викторини и още забавления.

Мероприятията, част от Седмица на благотворителността, продължават на 3 октомври с Бутиков концерт “БГ 60-те с Шекерова live band” в Камерна зала на Драматичния театър. За следващия ден е планиран Благотворителен концерт на ученици от НУМТИ “Добрин Петков”и приятели. В събота /7 октомври/ е инициативата “Прегърни ме – дари детска усмивка” с подкрепата на Мис Свят 2016 Галина Михайлова и Натали Трифонова на площад “Стефан Стамболов”.

В последния ден на Седмица на благотворителността 2017 /8 октомври/ ще се проведе петото поредно издание на Състезание с патета и благотворителна томбола. Всеки закупил гумената играчка на благотворителна цена от 5 лева ще стане дарител и ще участва в томболата. Ще бъдат изтеглени 10 номера на патета, а техните собственици ще спечелят награди, осигурени от спонсорите на събитието.

Организаторите от община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ са подготвили още разнообразни увеселения с много награди и изненади както за най-малките, така и за всички останали присъстващи.