Сега четете
Трябва ли България да даде милиарди за нови изтребители?

Трябва ли България да даде милиарди за нови изтребители?

nenchevВ предаването „Лице в лице“ Николай Ненчев припомни, че докато той е бил министър е успял да осигури 2 млрд за нови изтребители и 2 кораба, като първите вноски са предвидени в бюджета за тази година. Той изтъкна, че не разбира обстоятелството на колебание по отношение на поддръжка и модернизация на въоръжените сили.

По думите му правителството, от което той е бил част е било съвсем близо до закупуването на нови изтребители, но е имало нужда от още време, за да се осъществи покупката.

Той заяви, че служебното правителство и президента Радев трябва да поемат отговорност за провалянето на покупката и слуховете за лобизъм и коментира, че освобождаването на Тодор Тагарев е било именно с цел осъществяване на покупка на конкретен самолет.

Ненчев заяви, че оспорването на Доклада за националната сигурност в парламента и оспорването на Доклада за състоянието на отбраната будят подозрения и изтъкна, че по времето, когато е изпълнявал длъжността си не е имало оспорвани доклади. Допълни, че когато се поставят под въпрос доклади събрани и изготвени от българските служби има заплаха за националната сигурност.

Вижте и

В заключение той коментира случващото се в дясното пространство. По думите му събитията в обществото са резултат от разкъсването на дясното пространство, което е довело и до прекъсване на отстояваната евроатлантическа линия. Той обясни, че тази линия няма как да не бъде прекъсната, защото партия „Атака“ е част от управлението, а тя е ясно антиевропейска.

Според него е необходимо и незабавното изготвяне на обща концепция и документи, около които да се обедини дясното политическо пространство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре