item_gtsGlobal Tech Summit – най-мащабният технологичен форум в региона ще се проведе в периода 17-19 октомври на територията и с подкрепата на София Тех Парк.
Global Tech Summit обединява утвърдените конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти – Java2Days и CodeMonsters, и събитието, което промотира внедряването на иновативни технологии в помощ на бизнеса – Technology4Business. В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids.“Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global Tech Summit”, заяви Ивелина Абаджиев, основател на Global Tech Summit. “С навлизането на дигитализацията в ежедневието ни, няма съмнение, че сигурността е топ тема, която вълнува, както големите компании, така и обикновените хора. Няма значение дали става дума за използването на сайтове за запознанства, мобилно и онлайн банкиране, пазаруване в Интернет, свързване на мобилни устройства и други дигитални услуги – всички тези сектори са били обект на хакерски атаки през последните 18 месеца”, аргументира фокуса на събитието г-жа Абаджиева.

По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на съвременните кибер заплахи и ще се разгледат възможните решения. Международният технологичен форум се фокусира върху всички аспекти на сигурността и защитата, които попадат в обхвата на събитията: от проектирането и създаването на софтуер, през последващата обработка на данни, до методите за защита.

Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе заловен от ФБР именно след DefCon в САЩ. Той обезвреди един от най-големите глобални кибер атаки (WannaCry), но от ФБР го обвиниха, че е продавал софтуер за кибер атаки (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други.

Освен силното технологично съдържание форумът ще включва и специални сесии, насочени към стила, здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти.


Повече информация:

За Global Tech Summit: Global Tech Summit е най-мащабният международен форум в региона, който обединява събития, предназначени да представят най-новите средства и най-добрите практики за разработка на софтуер, както и технологичните решения за бизнеса. Global Tech Summit e единственият технологичен форум, който включва безплатните инициативи за студенти и ученици – Free Tech Training и Tech4Kids. Благодарение на тях над 800 бъдещи ИТ експерти ще получат безплатен достъп до иновативни технологични обучения, водени от световноизвестни лектори.

За Java2Days: Java2Days e най-голямата международна конференция за Java технологии в Източна Европа с над 1500 участници всяка година. Първото издание на Java2Days стартира през 2009 г., което поставя събитието сред първите, утвърдени и успешно развиващи се събития за софтуерни разработчици в световен мащаб.

За CodeMonsters: CodeMonsters e водеща конференция за софтуерни разработчици, представяща утвърдени и нови технологии за разработка без ограничения.

За Technology4Business: Technology4Business – българското технологично събитие с уникален формат, предназначено за ръководители от бизнеса и държавния сектор. To представя нова визия за приложението на технологиите и как те са фактор за внедряване на иновации, подобряване ефективността на бизнеса, устойчивостта и търговските успехи. Фокусът на Technology4Business през 2017 г. е “Дигитализация”, а самото събитие ще се проведе под мотото “4.0 D_Megatrend Edition”.

За BusinessBooster: BusinessBooster e събитие, която има за цел да представи успешни бизнес практики за по-ефективни и печеливши компании. Специалното издание 4.0 D_Megatrend Edition е ръководено от мегатренда “Дигитализация”, който има силата да промени фундаментално текущите бизнес модели.

За Free Tech Training: Free Tech Training е инициатива, която осигурява безплатен достъп на студенти от водещите университети в България до лекции, свързани с разработката на софтуер. Инициативата се провежда за 6-та поредна година и досега е привлякла над 2500 млади експерти.

За Tech4Kids: Tech4Kids е международен фестивал по програмиране и роботика за деца от 9 до 14 годишна възраст. Събитието няма аналог в страната и региона. То има за цел да предостави на малчуганите безплатен достъп до занимателни уроци по програмиране и роботика, където лектори са водещи ескперти от ИТ индустрията в страната и чужбина. В миналогодишното издание на Tech4Kids (2016 г.) участие взеха над 450 деца.

източник: it.dir.bg