7549787d8418c8d4235cc092b26468c77e7ecdeeГенерален директор на дирекция „Информация” и член на мениджърския съвет на „Нова Броудкастинг груп” – това е новата позиция, която Вяра Анкова ще заеме от 9 октомври, съобщиха от Нова тв.

Бившата генерална директорка на БНТ, която предаде поста си в ръцете на Константин Каменаров в края на август, сега поема стратегическото ръководство на новините в Нова тв и ще отговаря за тяхното развитие, информационните предавания и публицистичните програми.

„Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на „Новините на NOVA”, каза Силва Зурлева, член на Борда на директорите в медиината група. От 2 месеца насам Зурлева наблюдава новините в медиината група именно като един от директорите й.

„Да стана част от водещата търговска телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България, е голяма отговорност за мен. В наши дни журналистите са поставени пред много трудни задача – една от тях е да отсеят достоверната от недостоверната информация и да гарантират на зрителите обективни новини. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този процес”, каза Анкова.

„С идването на Вяра Анкова правим следваща стъпка в стратегията за привличането на най-успешните и утвърдени мениджъри на телевизионния пазар”, допълни Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг груп”.

Факт е, че медията събра в мениджърския си екип наистина доказали се тв ръководители. Сред тях са Вики Политова – бивш изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медия груп”, както и Апостол Пенчев – бивш програмен директор на bTV, който сега е на същата позиция в Нова тв. И Люба Ризова – бившата шефка на новините в bTV, е част от изключително успешния екип на „Господари на ефира”.

Едва когато Анкова започне работа в Нова тв, ще стане ясно кой ще управлява оперативно новините на медията. Досегашната шефка Дарина Сарелска беше свалена от поста си и сега временно изпълняващ е Цветомир Семов.

Пак с идването на Анкова ще се разбере дали ще се търси екранна партньорка на Виктор Николаев в сутрешния блок „Здравей, България” на мястото на Анна Цолова, или той ще продължи да води сам. Нищо чудно в новините на Нова тв да дойдат и нови хора.

Говори се, че някои от професионалистите в БНТ може би ще последват бившата си шефка.

 

източник: 24 часа/ПАОЛА ХЮСЕИН