national-geographicЕдин безкрайно познат град. Или една вселена от закътани улички, изненадващи кътчета и хора със забележителни истории за уж така познатата ни столица. Град, в който възможностите да преоткриеш не само него, но и себе си, са неограничени. Всичко е въпрос на перспектива.

Следвайки новата мисия на National Geographic да отведе аудиторията си по-далече, по-дълбоко, отвъд познатото, провокиращата сетивата локална продукция „Explore Bulgaria” предприема градска експедиция в търсене на тези малко познати места, които ще събудят изследователския дух във всеки един от нас. Поредицата ще представи на зрителите една различна, интригуваща и вълнуваща София, готова да бъде преоткрита.

Новият четвърти сезон на продукцията ще трансформира структурата и темите, разглеждани досега. Действието отново ще се развива изцяло на територията на България, но този път, вместо да насочи поглед към дивата природа, поредицата ще се фокусира върху изследването и разкриването на тайните и съкровищата на градската джунгла. Четвъртото издание ще включва шест епизода, които ще представляват своеобразно ърбан приключение в търсене на позабравени места и скрити истории отвъд туристическите забележителности на столицата.

Зрителите ще имат възможността да следват авантюристичния изследователски поход на популярния български журналист Драго Симеонов, който ще влезе в ролята на водещ на предаването. Въпреки че е роден и израснал в София, той ще има възможността да открие много нови и интригуващи неща за столицата. За целта ще се среща с експерти и местни, които ще споделят малко познати разкази и факти за историята и природата на града, но също така ще отправят предизвикателства към водещия на предаването. Те ще го подложат на изпитания, в хода на които ще откриеизненадващи неща както за София, така и за себе си. Различните задачи, с които ще се сблъска, ще дадат на зрителите възможността да се потопят в преживяванията му отблизо и да открият от първа ръка забравени традиции и нови начини на живот.

За четвърта поредна година National Geographic България и ОББ си партнират в реализирането на специално създадената за българската аудитория продукция, която успешно съвместява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал. Приключенията на екипа продължават, зрителите ще могат да се насладят на шестте епизода, всеки изпълнен с авантюристични преживявания, още през есента.
Четвърти сезон на “Explore Bulgaria” стартира премиерно по National Geographic на 11 октомври от 21:30 ч.