prince george fbВ навечерието на 20-ата годишнина от смъртта на любимката на британците Лейди Даяна, от Острова идват добри новини, или поне подозрения за такива. Става дума за децата на Даяна, които вече са пораснали големи мъже.

Съпругата на големия й син и втори по ред за наследяване на кралския престол принц Уилям – Катрин е беременна с трето дете. Такива са наблюденията на австралийското издание Women’s Day, като Кейт е в трета седмица и вече е била на преглед за установяване на бременността. До момента така и няма информация за това, потвърдена от двореца Кенсингтън, но такива бяха случаите и с бременностите на Катрин преди ражданията на принц Джордж, който наскоро стана на 4 години и на принцеса Шарлът, която вече е на 2 години.

В същото време пък стана ясно, този път според британските медии, че по-малкият брат на Уилям и син на Даяна – принц Хари тайно се е сгодил за любимата си Мегън Маркъл. Двамата вече бяха на романтично пътешествие в Африка, което е тълкувано като съдбоносно. Тогава двамата се врекли във вярност за винаги. Поне за този живот. За разлика от Уилиям обаче, медиите все още не са заподозрели, че Хари ще става баща.  Причината Хари да си трае за добрата вест била и тъжната годишнина от смъртта на майка му.

Без съмнение и Уилям, и Хари не са забравили майка си и дадоха поредица от интервюта, в които вече публично признават нещо очевидно – колко са страдали за нея. Двамата дълги години не бяха споделяли тези си чувства, но през последната започнаха да говорят за това открито.

“Не знам дали това беше правилно или грешно, но поглеждайки назад, съм доволен, че бях част от този ден”, каза принц Хари в интервю за Би Би Си относно погребението на майка му принцеса Даяна. Принц Уилям сподели, че това да върви зад ковчега на майка си е било едно от най-трудните неща, които някога е правил.

Техният чичо – братът на Даяна граф Спенсър, пък заяви, че е бил излъган от кралското семейство, че принц Уилям и принц Хари сами са поискали да вървят след ковчега.

Хари изрази и благодарност за грижите, които баща му принц Чарлз е положил за него и за Уилям след смъртта на принцесата.

Съпругата на принц Чарлз, който пък първи по наследяването на британската корона и син на кралица Елизабет Втора, принцеса Даяна загина прези 20 години в Париж на 31 август.