Ангела Меркел, която се е устремила към четвърти мандат като канцлер на Германия, сподели, че има една тайна мечта – да води телевизионно ток шоу.

Ангела Меркел МюнхенВ интервю за в. “Райнише пост”, което ще бъде публикувано днес, 63-годишната дама заявява: “Бих желала да мога да водя ток шоу, освен да бъда канцлер”, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел винаги е имала много наситена програма с публични речи, а сега, в кампанията преди парламентарните избори на 24 септември, често произнася по пет и повече речи дневно на митинги на Християндемократическия съюз. Тя редовно публикува в интернет свои видео обръщения.

В неделя Ангела Меркел ще се изправи в телевизионен дебат на живо срещу лидера на социалдемократите Мартин Шулц, бивш председател на Европейския парламент.

Пред “Райнише пост” тя признава, че не е имала време да изгледа на запис предишните предизборни дебати, но заявява, че ще се подготви с четене.

Меркел изразява надежда, че възможно най-много граждани на Германия ще гледат неделния дебат. По прогнози на социологическия институт “Форса” близо половината от наброяващите 61,5 милиона германски избиратели ще гледат телевизионния дуел Меркел-Шулц.

Друга анкета сочи, че близо две трети от германците очакват победа на канцлера на дебата, а 17 на сто смятат, че съперникът й ще се представи по-добре, съобщи Ройтерс.