Сега четете
Николай Бареков открито пред „Уикенд“: Защо воювам с Ани и Виктор?

Николай Бареков открито пред „Уикенд“: Защо воювам с Ани и Виктор?

barekov-se-izcepi-tv7-svali-vlastta-131896Николай Бареков открито поведе битка с бившите си колеги, които днес са лица на сутрешните блокове на водещите ефирни телевизии. Той е подал сигнали в НАП срещу водещите на „Здравей, България“ Анна Цолова и Виктор Николаев, а тепърва планира такива и срещу други знакови журналисти.

Бареков, който преди 3 години претърпя обстойна данъчна проверка, е категоричен, че е крайно време да се осветлят доходите на известните лицата в медиите и да се сложи край на „телевизионната нечистоплътност“.

Г-н Бареков, бихте ли припомнили историята на вашия конфликт с колежката ви Анна Цолова, който избуява с нова сила в момента?

 Когато Ани дойде в Би Ти Ви, от моя страна срещна приятелство и добронамереност.Тогава бях водещ в сутрешния блок на медията, а тя застъпи като репортер. С Георги Коритаров вече бяхме вдигнали стандарта на правенето на журналистика. Правехме изключително актуални политически теми

Трябваше да се намери партньор за тях, защото Марияна Векилска нямаше интерес към темите. Спряхме се на Ани, защото беше репортер с ресор БСП. В един момент тя започна да се занимава предимно с рецептите на проф. Мермерски. И изведнъж през 2014 г. Ани Цолова и Виктор Николаев се превърнаха в морални ментори, ставайки част от политическото противопоставяне в страната. Аз вече бях започнал моята политическа кариера и наблюдавах отстрани как едва ли не те оглавиха протестите. Смятам, че започнаха да изпълняват поръчките на кръга на Иво Прокопиев. Мога да кажа, че целите протести през 2013-2014 г. бяха дирижирани от същия кръг. Включително прозвището „умните и красивите“ бе наложено от Цолова и Николаев, макар да бе измислено от соросоидните мозъчни тръстове.

Но какъв е вашият проблем с това?

В един момент станах заплаха за олигархията в лицето на Огнян Донев, Иво Прокопиев и други знакови милионери, ако мога да споменавам.Това са хора, за чиито действия лично съм уведомил прокуратурата. Тогава почна персоналната атака – видите ли, Бареков си купил незаконно къща в „Драгалевци“. В същото време „Протестна мрежа“ навърза няколко човека, включително и мен, в организирана престъпна група. Започнаха тежки проверки от страна на прокуратурата. Докато течаха, Бойко Борисов се завърна за втори път на власт. Проверките се засилиха, но аз съм му благодарен, защото направиха данъчна ревизия на мен и на семейството ми 5 години назад. Интересуваха се от къщата ми в „Драгалевци“, която е закупена с кредит, теглен от мен. Всичко това приключи – оказа се, че не дължа пари на данъчните, че не съм ощетил с лев държавата.

Сигурен ли сте, че има лична атака срещу вас?

– Вероятно има. И ето, идва интересен момент – 2014 г., лятото, когато атаката на Цолова и Николаев срещу мен бе най-тежка и камерите на телевизията едва ли не стояха постоянно на моя дувар. Сутринта в студиото се появява г-н Яне Янев с поредните пасквили срещу мен. Следобед същия ден съм разпитван от прокуратурата. Почват да правят проверка на изнесените от Янев „факти“ Има и още! Хора, които вечер ми се кълняха във вярност, на сутринта отиваха в студиото на Нова телевизия при Ани и Виктор и се разграничаваха от мен. Това трая 3 месеца.
– Вижте, вие сте журналист, навярно осъзнавате, че те си вършат работата и работят по актуални теми, какъвто вие бяхте в този период…

– През 2014 г. изпълниха поръчката срещу мен и на практика тогава разбиха моята партия и моята репутация, която за разлика от тях двамата съм градил 30 години. Извинете, но когато Цолова дойде при мен, имах 15-годишен журналистически стаж, а тя беше начинаеща, идваща от Канал 3. При мен почнаха да идват разни хора – предимно журналисти, и да споделят, че откакто Цолова и Николаев са отишли в Нова, видимо са забогатели, сменили са старите коли, качили се на по-лъскави возила и т.н. Изведнъж разбирам, че Цолова е станала моя съседка в „Драгалевци“. Учудих се, защото съм им помагал в чисто човешки план. Когато нейният съпруг Васил, който е добър оператор, напусна Би Ти Ви и остана без работа, аз го взех в TV7. И той вземаше заплата благодарение на мен. Вярно, заплатата му не беше голяма, да не мислите, че съм подкупвал него или някого другиго?! Не, в никакъв случай.

Бихте ли казали, какво е било месечното му възнаграждение, защото легенди се носят за заплатите в тази телевизия?

– Не помня точно, но между 1200 и 1500 лева. Изведнъж той и съпругата му се оказват съсобственици на къща, която е по-голяма от моята, която се намира на сто метра от
Панорамния път, който води до резиденция „Бояна“. Дворът им е много голям. Извинявайте, но моята къща е само на един етаж. И още. Цолова и съпругът й сложиха ограда, която е далеч по-голяма от другите огради. Как се случва това нещо с една заплата?! Това замогване е станало през 2014 г.

Знае се, че Анна Цолова има висока заплата…

Чудесно! Нека НАП провери сигнала и да видим какво ще излезе. Но се съмнявам…

Всъщност откъде получихте данните за нейното, по ваши думи, „забогатяване“?

От граждани. Имаше и адвокати, които казаха, че искат да работят заедно с мен, защото определено група журналисти са забогатели неимоверно през последните години

Донесоха ми списък. Първите хора в този списък бяха Ани Цолова и Виктор Николаев. Едва тогава разбрах, че Цолова не е под наем в „Драгалевци“. Научих, че сделката е направена през лятото на 2014 г., когато камерите на Нова бяха на моята ограда, както споменах вече. Снимаха дори и кучетата ми. Показваха ги с твърдението, че съм бил звяр, защото съм гледал две кучета на двора. Питаха ме откъде имам пари да храня двете си кучета. Дойдоха данъчни инспектори, които провериха колко е храноденът на животните ми.

И колко се оказа?

По два лева на ден дава Николай Бареков за кучетата си. Ревизията на НАП бе доста обстойна. Видя се, че всичко излиза.

Вижте и

Възможно ли е къщата на Цолова да е наследствена, примерно по линия на съпруга й?

Искам да кажа, че е време Цолова да спре да говори глупости, а да се приготви за сериозна проверка, защото НАП и прокуратурата не вярват на поръчкови публикации в медиите. НАП вярва само на касови бележки, банкови транзакции и на платени сметки. Имотът е купен от човек с фамилията Мичев, също както се казва и съпругът на Ани, но този Мичев не е баща на Васил Мичев. По имотните регистри той е 63 квадратни метра – колкото един апартамент. Е, може ли 3-етажна къща да е 63 квадрата?! Ще кажа на Цолова, че при проверка на НАП проверяващите ще влязат в дома й, както направиха при мен, ще преброят дограмата, квадратурата, ще опишат направените подобрения. Аз твърдя, че тази къща е с доста подобрения, че е огромна за българските стандарти.

Тук трябва да говорим за пазарни цени, а не кой какво е писал. Една от проверките е дали има съответствие между декларираната стойност на имота и реалната такава. Защото тук отиваме в друга хипотеза – че може би става въпрос за пране на пари…Или в друга хипотеза – че се пести от данъци. Ще има и трета хипотеза – че няма да може да бъде доказан произходът на нечии пари. Последната хипотеза е възможна за Виктор Николаев. Интересното е, че двамата водещи купуват имотите в съсобственост със своите половинки. Ани има брак, а Виктор живее на семейни начала. Така че половинките им ще бъдат също проверявани. Дали хора на репортерска заплата могат да си позволят имоти в центъра на София и в .Драгалевци“?

Защо се занимавате с всичко това?

Въпросът е, че когато 90% от народа тъне в мизерия, а ти сутрин си му морален ментор, е добре да говориш от позицията на морална чистота. Тези хора се постараха да окепазят името ми с куп клевети. Нормално е и аз да поискам обяснение за нещата, които те се опитват да припишат на мен.

Виктор Николаев например, който цял живот е живеел в панелка в столичния квартал „Сухата река“, като се е преместил от Разград в София, изведнъж, без да продава панелката и без да тегли кредит, нито да прави ипотека, купува жилище ул. „Раковски“.

С екипа си работим усилено и върху имотното състояние на Антон Хекимян, ще разследваме и продуценти – има една дама, която стои в сянка – Ана Тодорова, тя е сериозен фактор при подбора на темите от журналистите, от кръга на Прокопиев.

Битката ми се очертава сериозна

Правим разследвания и на водещи, които бяха в миманса. Като Лора Крумова. Тя бе личната асистентка на Георги Коритаров. Е, сега той работи в кабеларка, предполагам, че му е трудно и едва свързва двата края, а тази дебеланка, която той домъкна в телевизията и я държеше да му прави кафе, за други неща не знам, а и не ща да говоря, се прави на морален ментор. Тя е една от най-богатите в медиите. Аз съм една жертва, която те не успяха да унищожат напълно. Е, възкръснах и сега мога да бъда тяхното възмездие. Има десетки погубени съдби и бизнеси, имиджи и репутации на политици, на други хора от тези журналисти. Жалко, че се съсипват съдби от националния екран. Това е класическа търговия с влияние, затова прокуратурата трябва да стигне и по-далеч – да ги разследва за търговия с влияние.
Дата: 01.09.2017 00:01
Източник: Уикенд – стр. 15
Автор: Дани ЗЛАТАНЧЕВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре