Mixed NutsОтслабването не е лесна задача и много от нас се концентрират само върху нещата, които не трябва да ядат, за да свалят излишните килограми. Понякога обаче е по-важно какво да ядем, а не от какво да се въздържаме.

Проучване на държавния университет в Луизиана показва, че хората, които ядат ядки всеки ден, е с 25% по-малко вероятно да са с наднормено тегло и с 21% по-малко вероятно да имат по-широка талия. Хората, които редовно ядат ядки, са демонстрирали по-нисък индекс на телесна маса и по-високи нива на т.нар. „добър холестерол“.

Може би си казвате „Това е лудост! Ядките са претъпкани с мазнини и калории.“ Но истината е малко по-различна. „Ядките са богати на растителни протеини, диетични фибри и здравословни моно- и полиненаситени мастни киселини, което ги прави засищаща храна, която потиска апетита – обяснява Карол О’Нийл, професор в държавния университет на Луизиана и водещ автор на изследването.

В допълнение към многобройните ползи, засищането на апетита е особено важно – шепа ядки на ден ще ви накарат да ядете по-малко и по-ефективно да се справите с излишното тегло. 1/3 чаша ядки на ден могат да ви дадат много от необходимите витамини, минерали и енергия, от която се нуждаете през деня, обясняват експерти.
Всички тези факти правят ядките една от най-здравословните неща, които можете да ядете като закуска между храненията.

Източник: Обекти