facebook-like-button-fade-1920Компанията затяга мерките си за борба с разпространението на невярно съдържание.

В поредния си опит да се пребори с фалшивите новини Facebook съобщи, че ще забрани на страниците, разпространяващи невярно съдържание, да рекламират в социалната мрежа.

„Ако страниците многократно споделят истории, отбелязани като фалшиви, то тези нарушители няма да могат да рекламират във Facebook”, споделят от компанията в свое изявление.

По-рано през 2017 социалната мрежа започна обозначаването на публикациите, които са с невярно съдържание, и засилването на видимостта на статии с точна информация. Освен това Facebook намали видимостта на публикации, споделени от потребители, които публикуват над 50 пъти дневно.

Според проучване на социалната мрежа в тези случаи потребителите често споделят подвеждаща информация. В допълнение сайтът започна да публикува връзки към услуги за проверяване на фактите, посочени в дадена статия.

Facebook вече забрани генерирането на печалби от фалшиви новини и ограничи линковете към сайтове, показващи подвеждащи факти. Компанията сподели, че най-новото обновление в правилата цели да затегне мерките за борба с разпространителите на невярна информация.