Снимка:  Пирин Фолк

Снимка:
Пирин Фолк

Петя Панева от Варна бе безспорният фаворит в Конкурса за изпълнителско изкуство

Наградите на XXVтото юбилейно издание на фестивала „Пирин ФолкСандански вече са ясни. Победителите ще останат в историята. Интересен факт е, че двама от изпълнителите ще си тръгнат с по три награди.
17годишната Петя Панева от Варна е безспорният фаворит в Конкурса за изпълнителско изкуство. Чаровната млада дама бе отличена с първа награда на Фестивалното жури. Талантът й бе оценен и от журналистическото жури, а гласовитата ученичка спечели и вота на публиката в Летния театър.

-2017 1

Семейният тандем Ива и Велислава Костадинови също ще има вече три награди от Пирин Фолк в колекцията си. Талантливите сестри грабнаха втора награда на Фестивалното жури за песента си „Не ме давай, мила майко“. Композицията по музика и текст на баба им Гуна Иванова бе отличена и от слушателите на радио Благоевград, както и от публиката в Летния театър.

С две награди си тръгна и очарователната Камелия Ванчева и песента й „Сватбеният ден“. Тя се радва на специалната награда „Свети Врач“ на кмета на Община Сандански и на телевизионния зрител. Зрителите пред малкия екран отличиха и дуета Станислава Бобева и Костадин Джигошев.

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a874119258e515f51789243411808092fe4c8


Голямата първа награда в Конкурса за авторска песен бе присъдена на младата Светла Дукатева за песента й „Българско хоро“.

Трета награда в Конкурса за авторска песен бе присъдена на песента „Църна Яно“ в изпълнение на Васил Вълканов, а аналогът в Конкурса за изпълнителско изкуство отиде при Малин Домозетски.

Втората награда в Конкурса за изпълнителско изкуство получи обещаващия 17годишен Антонио Симеонов.
Журналистическото жури определи за свой фаворит песента „Българско момиче“ в изпълнение на Дения Пенчева.
Специални гости с музикални поздрави към зрителите бяха Севдалина и Валентин Спасови, Лия, Румяна Попова, Илия Луков и Цветелина.

Те изпълниха емблематични песни от 25годишната история на Пирин Фолк. Всички изпълнения бяха с хореографии на Ансамбъл „Чинари“, които представиха и авторски „Македонски танц“.
XXVтото юбилейно издание беше празник на всички любители на македонската песен. С история от четвърт век и със старта на „Детски Пирин Фолк“ се поставя ново начало на единствения по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство в България!