До края на месец септември може да се изпращат снимки за участие във фотоконкурс под наслов „Преоткрий родния край“, съобщават организаторите на инициативата. Фотосите трябва да са на малко популярни исторически и археологически места или природни обекти в нашата област. Право на участие имат представители от всички населени места в областта.

Победителите ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе в Областна администрация. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. Снимките могат да бъдат изпращани на адрес: kmet_vt@abv.bg , JPEG формат, с резолюция минимум 3000 точки. Ще се приемат само авторски снимки.

Писмата задължително трябва да съдържат информация с името на участника, населеното място, където е направена снимката, както и телефон за контакт.
Жури съставено от представители на Областна администрация, на Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места, на Експедиция “Преоткрий България”, на Сдружение “Св. Иван Рилски”, на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, на Туристическо дружество “Трапезица 1902” и журналисти от регионални медии, ще направят подбор на най-добрите снимки.

17101825_10212635749792333_408599378_nПрез месец септември на специална церемония ще бъдат връчени награда на Областен управител, Специална награда от Сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново, Специална награда за фотография от Евгени Димитров – Агенция БУЛФОТО, Награда от доц. Д-р Павлина Владкова за „Исторически места“, “Награда от Евгени Коев, преподавател в ПГТ „Васил Берон” Велико Търново, Председател на пещерен клуб „Дервент“ ВеликоТърново, секретар на Туристическо дружество „Академик-ВТУ“ за „Природни феномени“.

Автор: Мирослав Дечев