Сега четете
Дело за авторско право грози Сузанита

Дело за авторско право грози Сузанита

147525dc41d3c620ae5014cdbe6d0f64_XLСкандалното парче на Сузанита „Луцифер и Буда“ се оказва крадено. Продуцентът Том Прайс е готов да потърси справедливост в съда.

Приликите между песента на Сузанита, само официалното видео на която е гледано в „Ютюб“ над 5 млн. пъти, и trap парче на арабски диджей отпреди две години вече бяха разконспирирани. Всъщност не става дума за прилика, а използване на семпъл 1:1, съобщава bTV.

Оригиналната песен Allahumma Ya Subuhun е на близо 40 години. Композирана от е известния австрийски диригент и цигулар Биджан Казем Мисаг и е изключително популярна след последователните на бахайската вяра.

„Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали, че подобна кражба ще им се размине“, казва продуцентът на оригиналната музикална творба Том Прайс.

„Tова видео в YouTube е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 г., и песента, която проф. Казем Мисаг е написал. Това са нарушения на две авторски права“, казва Прайс.

„Тази песен възхвалява приноса на бога. Да вземеш такава сакрална песен и да сложиш сексуално съдържание беше много изненадващо за мен“, допълва Прайс.

Вижте и

„Ако не свалят песента, ще заведем дело на момента. Но първо само ще ги помолим да махнат песента. Ако са изкарали пари от тази песен, ще ги помолим да преведат тези пари за избрана благотворителна кауза в България от наше име. Ние не искаме да ни дават пари…“, казва Прайс.

На свой ред бащата на Сузанита Орхан Мурат коментира: „Става въпрос за семпълче от два такта, което Сузи и нейните приятелчета са взели и са започнали да импровизират отгоре. Не е вярно това, което каза господинът, че тя пее същата мелодия – мелодията е съвършено различна, даже малко фолклорен мотив има“.

Самата Сузанита изтъкна, че лично е писала на диджея и той е поискал само да бъде цитиран като автор, което е направено.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре