Сега четете
Американският посланик. Мираж ли е отпадането на визите?

Американският посланик. Мираж ли е отпадането на визите?

Американският посланикБългария не покрива изискванията за отпадане на визите”, заяви в интервю за NOVA посланикът на САЩ в България Ерик Рубин.

„Ако зависеше от мен, визите щяха да отпаднат веднага. Съгласен съм, че това е важното нещо за българите”, заяви посланик Ерик Рубин и обясни:

„Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време и особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава. Не искам да ви залъгвам, че можем да променим тези правила”.

„Честно казано, България не покрива изискванията. Най-важният критерий е хората, на които се отказва виза, да са много малко. Трябва и да се сведат до минимум онези, които остават нелегално в САЩ, след като са взели виза. Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро, но аз и хората от посолството полагаме много усилия това да се случи”, подчерта той.

Американският президент Доналд Тръмп е бил информиран по казуса с ексбанкера Цветан Василев и искането му да получи защита по закона „Магнитски”. Това каза още Ерик Рубин. „Да, ние сме наясно с този случай! Но това е един правен казус. Затова аз не мога да го коментирам. Като правило не обсъждаме съдебни дела”, заяви Рубин. „Разговорите по тази тема вървят само по юридически канали“, добави посланикът в отговор дали българските власти са го потърсили по казуса.

Вижте и
Румен Радев

По думите му САЩ подкрепят съдебната система в България. „Но ние не се опитваме да „побутнем“ съдебната реформа. Ние подкрепяме усилията на неправителствените организации, които дават съвети“, заяви той.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре