Сега четете
Защо Тръмп уволни шефа на комуникациите си след 10 дни?

Защо Тръмп уволни шефа на комуникациите си след 10 дни?

Anthony Scaramucci
Тръмп уволни шефа на комуникациите си 10 дни след като го назначи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заради неприлични коментари само 10 дни след като го назначи на поста, предаде Ройтерс.

„Антъни Скарамучи напуска поста директор на комуникациите на Белия дом. Г-н Скарамучи усети, че е най-добре да даде възможност на началника на канцеларията Джон Кели да започне начисто и да изгради своя екип. Пожелаваме му всичко най-добро“, заяви Белият дом.

Миналата седмица Скарамучи направи нецензурни изказвания пред сп. „Нюйоркър“, в които атакува тогавашния началник на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс и главния президентски стратег Стивън Банън.

Пенсионираният генерал Джон Кели зае вчера поста началник на президентската канцелария.

Служител от администрацията заяви, че Кели, от когото се очаква да внесе ред в Западното крило на Белия дом, е поискал отстраняването на Скарамучи.

Сандърс каза, че целият персонал сега ще се отчита пред Кели, включително дъщерята на Тръмп – Иванка, и президентският зет Джаред Къшнър, което е промяна в сравнение с досегашната процедура в Белия дом при управлението на Тръмп.

Вижте и

Напрежението в близкото обкръжение на Тръмп изригна миналата седмица, когато Скарамучи отправи нападки срещу Прибъс и Банън. Скарамучи обвини Прибъс за изтичане на информация в медиите. Прибъс по-късно подаде оставка.

Според близки до Белия дом източници, цитирани от телевизия Си Ен Ен, Тръмп е уволнил Скарамучи, за да покаже кой е шефът, посочва ТАСС.

По думите им Скарамучи е бил освободен, тъй като твърде много е пренасочил вниманието на американските медии от Тръмп към себе си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре