ivo nikodimov bntЖурналистът от БНТ Иво Никодимов, който бе нападнат и пребит в Борисовата градина, вече е изписан от Военномедицинска академия.

М личния си профил във Фейбук водещият на сутрешния блок на БНТ благодари на целия екип на болницата.
“Вече съм изписан от Военномедицинска академия – ВМА! Благодаря на целия екип на тази болница. На лекарите в реанимация, които в първите часове положиха всички необходими грижи за мен. Благодаря на д-р Катя Асенова и проф. Венцислав Цветков за перфектната операция и лечение в Клиниката по УНГ на Военномедицинска академия – ВМА.

Благодаря на полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия – ВМА за професионалното и приятелско отношение. Благодаря на Соня Колчакова, която всеки ден ми правеше компания. Благодаря и на всички Вас, приятели за подкрепата и загрижеността, която ми оказахте. Голямо благодаря!”, написа Никодимов.

Журналистът бе нападнат и пребит от трима младежи на алея в Борисовата градина на 25 юли. Той бе приет във ВМА с фрактури на носа и лицеви кости и претърпя операция. Веднага след побоя Никодимов описа нападателите си – “немаскирани, млади – около 20-22-годишни, около 1,80-1,82 м, със спортни тела, добре напомпани”, и описа атаката срещу него като “хулиганско нападение от омраза”.

До момента биячите не са задържани, въпреки че само през първата нощ след побоя, столичните криминалисти разпитаха над 200 души