Сега четете
След Спайсър и помощникът му подаде оставка

След Спайсър и помощникът му подаде оставка

Помощникът на прессекретаря на Белия дом, Майкъл Шорт напусна поста си, съобщи Дарик.

Шорт подаде оставка малко след като стана известно за назначаването на новияпрессекретар на Белия дом – на мястото на Шон Спейсър бе назначена неговата заместничка Сара Сандърс.

Решаващата причина очевидно е казаното от новия директор на комуникациите наБелия дом Антъни Скарамучи, който обеща да се бори с изтичането на поверителнаинформация в медиите и да има лоялност от страна на администрацията към президента.

По-рано, по време на интервю, Скарамучи заяви, че възнамерява да уволни Шорт.

Ще има ли промяна в отношенията на Белия дом с журналистите – това се питаха миналата седчица  американските медии след изненадващата оставка на досегашния говорител Шон Спайсър и назначаването на нов директор по комуникациите.

Шон Спайсър, бивш говорител на Белия дом: „В интерес на отдела по комуникациите беше да няма твърде много готвачи в кухнята… Моето решение беше да дам на Антъни и Сара възможност да започнат на чисто.“Спайсър не даде повод за радост на противниците на Тръмп. Избегна да критикува наследника си или президента, както и да разкрива кой срещу кого е в Западното крило, каза само, че не съжалява за нищо през последните шест месеца.

Доналд Тръмп написа в Туитър: „Шон Спайсър е прекрасен човек, който понесе много обиди от медиите на фалшивите новини – но го чака блестящо бъдеще!“

Новият избраник на президента – Антъни Скарамучи – е пълна противоположност на Спайсър със своя чар, суета, ловкост в отговорите и лекота в поведението пред камерите. Пожеланието към предшественика му:

Вижте и

Антъни Скарамучи, директор по комуникациите на Белия дом: „Обичам го, желая му всичко добро. Надявам се да спечели купища пари.“За него постът в Белия дом е сбъдната мечта. Преди е спряган и за други постове в администрацията на Тръмп. Няколко пъти декларира любовта си към президента. На 53, финансист от Уолстрийт без никакъв опит в ПР сферата, но всъщност доста обигран в отношенията с медиите, където досега е бил чест коментатор и дори водещ.

журналист: Връщате ли камерите? Ще се ангажирате ли да провеждате редовни брифинги с тв камери?

Антъни Скарамучи, директор по комуникациите на Белия дом:„Ако тя осигури фризьор и гримьор, ще го обмисля. Но аз имам нужда от много грим, Джон. Не знам, може би.“

Дарявал е пари и на двете партии, последно – за кампанията на Тръмп. Стана известен като страстен защитник на президента в последните скандали, сега очакванията са със своя по-мек подход към журналистите да охлади страстите в залата за брифинги в Белия дом и да свали напрежението в отношенията между между президента и медиите.

© снимки:  Twitter/Whitehouse/ Facebook
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре