Сега четете
Плувен маратон в памет на плувеца Добри Динев

Плувен маратон в памет на плувеца Добри Динев

20246014_10156351146609897_7586487274713878676_n
Плувен маратон в памет на плувеца Добри Динев. Той ще бъде проведен на 30 юли на микроязовир Костимял Горен. Кaтo мaйcтop нa дългитe плyвaния, варненецът зaпиcвa мнoгo peкopди, 6 oт тях зa „Книгaтa зa peкopди на Гинec”, създаде клуб „Приятели на Добри Динев”, научи стотици деца да плуват и до последно участваше в маратони.
Приживе Динев е не само голям спортист, но и голям човек. Бeз дa миcли зa coбcтвeния cи живoт, пpи oбpъщaнeтo през 1978 година нa пoнтoнния мocт пpи Бeлocлaв пъpви ce хвъpля в лeдeнaтa вoдa и ycпявa дa cпacи oт явнa cмъpт 42-мa души, зa кoeтo e yдocтoeн c Оpдeн „Зa гpaждaнcкa зacлyгa и дoблecт”.
В чест и в памет на великана в синия спорт за трета поредна година Общините Лясковец и Велико Търново, плувен клуб „Етър”

Ето и регламент:

НАРЕДБА ЗА III НАЦИОНАЛЕН ПЛУВЕН МАРАТОН “ДОБРИ ДИНЕВ”

I. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В Национален плувен маратон „Добри Динев” могат да участват граждани, записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата. Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие.

 

  1. ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Национален плувен маратон „Добри Динев”  ще се проведе на 30 юли  2017 г. (неделя ),на микроязовирa до гр.Лясковец. Всички, записани за участие, трябва да се явят на 30 юли (неделя ) в 10.00 часа на мястото предвидено за старт, като записванията се прекратявaт в 10:30 часа. Разстоянието е 5000 м, като ще се плува на обиколки от 500 м . Контролно време 2 часа.

 

III. УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

  1. Участието е индивидуално и се допускат лица над 14 годишна възраст.
  2. Разстоянието може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.
  3. Стартът на преплуването ще бъде даден в 11:00 часа, като състезателите трябва да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега.
  4. Състезателите плуват към финала самостоятелно, съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.
  5. 5. Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

 

IV.КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

  1. Класирането е до 3-то място в два отделни раздела МЪЖЕ и ЖЕНИ
  2. Класиралите се на първите три места – получават награди: I място – 150 лв.,грамота и медал, ІІ място – 100 лв.,грамота и медал, ІІІ място – 50 лв. ,грамота и медал.
  3. 3. Специални награди :Най-добре представили се :

– Най-млад участник

– Най-възрастен участник

 

Вижте и

  1. ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

Желаещите да участват, предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие. Декларациите могат да се попълнят и на място 1 час преди старта. Всеки записал се участник трябва да носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, удостоверение за предсъстезателен медицински преглед.

 

  1. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

За правилната организация и провеждането на превантивни мерки за недопускането възникване на инциденти по време на плувния маратон, ще бъдат осигурени спасителни лодки, придружен от медицински лица за оказване на първа медицинска помощ и други плавателни съдове, които също ще гарантират безопасността на участниците.

 

 

ЗА КОНТАКТ :

  • Веселин Стефанов – 0896757048
  • Михаил Шатров – 0888375627 [email protected]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре