lili ivanovaСедя здраво стъпила на земята. Не ме интересува дали съм първата, втората или петата дама на музиката. Интересуват ме само моите почитатели и техните аплодисменти. Това е моята корона. Това каза в специално интервю за БТВ примата на българската естрада Лили Иванова.

момента най-близо до мен е моят екип. Всички се страем да направим нещо много хубаво. За мен публиката и музикантите са моята невероятна емоция. Друго може да нямам, но чувство имам. Научила съм се да бъда търпелива. Това е най-доброто ми качество.

В хората най-много ме дразни и притеснява нечистоплътността, мръсотията и лъжите. Аз искам да бъда певица на българска мучика.

Искам да представям българската култура. Не мога да кажа, че съм роден победител. Радвам се, че имам мярка и седя здраво стъпила на земята. В момента сме 2017 година. Не можем да живеем в 60-те или 70-те години. Нещата се случват светкавично и в България, и в света, категорична беше Лили Иванова.

Не гледам нищо мое старо. Не седя вкъщи да слушам моите изпълнения и да се главозамайвам: Ох, колко съм велика. Имам мярка във всяко едно отношение. Винаги съм била критична към себе си. Хора са се опитвали да се качат на раменете ми и да станат по-високи от мен. Някои хора нямат свой собствен живот и се опитват да ми бъркат в душата с мръсна пръчка. Това си е техен проблем. Те нямат свой собствен характер и се опитват да живят на мой гръб.

Наслушала съм се на ласкателства. Оказва се, че съм ужасен характер, защото не търпя фалш. За мен явно професията ми се оказва по-важна от любовта. Най-важните хора за мен са моите родители и моята учителка от детските години. От тях получих най-ценните съвети – да не лъжа, да не крада, да не бъда алчна, разкри певицата. Трябва да се спре да се спекулира с името България.

Трябва да се направи нещо за България и за българския народ. Той да заживее по-добре. Ясно е, че живеем в България и искам политиците наистина да направят нещо за народа ми. Не искам да уча никого на нищо. Всичко се получава с работа. Нека хората, които останат след мен, да ме оценят. Те ще преценят каква съм била. Аз може да се мисля за велика, но това не носи на никого нищо, най-малко на мен, завърши Лили Иванова.