AmitSharma_5BNaseeruddinАмит Шарма разкрива красотата и контрастите на Индия.

Ефектните снимки на Амит Шарма, един от най-впечатляващите световни фотографи, ще гледаме в зрелищната експозиция “70 години независима Индия – красота в контрастите” на Моста на влюбените край НДК.

Авторът на модни кадри, пейзажи и портрети на най-известните индийски и световни звезди живее и твори в Делхи. Негови клиенти са всички водещи имена и компании в рекламната, лайфстайл и туристическата индустрия.

Да закове с обектива си уличния живот, е голямата страст на Шарма. Лицата, които той улавя, са нюансирани от различни психологически изживявания.

Лекотата на художествения му изказ и стремежът към нетрадиционното пулсират под повърхността на рутинния бит и социалните клишета. “Изображението е перспектива, обвързана от светлината и нейното отсъствие”, казва маестрото от Делхи, който предпочита обектива му да говори вместо него.

В тазгодишната изложба на открито Шарма ще бъде представен от фондация “Намасте България”. Миналата година тя запозна бг ценителите с Ро-хит Бал, един от най-прочутите индийски дизайнери – отново с фотоизложба на моста на НДК.

Изложбата ще бъде открита на 30 юли на Моста на влюбените край НДК в София и ще остане до 12 август.