Сега четете
Лора Крумова u Галя Щърбева представиха пред младежи професията журналист

Лора Крумова u Галя Щърбева представиха пред младежи професията журналист

Над 500 младежи от седем български града преминаха успешно през образователната програма „Дай старт на успеха“. Тя се провежда за първи път в България и цели намаляване на броя на икономически неактивните млади хора у нас, както ДУМА писа. Национално изследване на УНИЦЕф за България за подрастващите и младежите показа, че 1/5 от тях не са обхванати нито от образователната, нито от социалната и трудовата система. Това нарежда страната ни на първо място по този показател в ЕС.

Пилотното издание на програмата обхвана 7 български града, които традиционно са с високо ниво на младежка безработица Лом, Самоков, Гоце Делчев, Своге, Костенец, Търговище и София.

В първия етап младежите получиха основни познания за личностно развитие, а близо 100 деца от седемте града, които показаха най-добра мотивация и резултати, взеха участие в 48-часов лагер, който се проведе в JA Startup Hambar в София тех парк. Те преминаха през допълнителни теоретични и практически упражнения за развитие на бизнес уменията им. Водещите на телевизионното предаване на Нова телевизия „Комбина“ Лора Крумова и Галя
Щърбева представиха пред младежите професията журналист и насърчиха учениците смело да търсят своето професионално развитие.

Вижте и

По време на 48-часовото предизвикателство в София учениците трябваше да разработят конкретен практически казус. Авторитетно жури оцени кои отбори са се справили най-добре и определи 23-мата младежи, които ще вземат участие в Youth Empower Academy наесен в София, информира Яворка Петрова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре