„Не може да се говори за сива икономика тук. Кражбата си е кражба”, заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му няма ненаказуемо престъпление в България по силата на българското законодателство. Но имало практика за маловажните престъпления под стойността на една минимална заплата, които се игнорират и това трябва да се промени. И се зарече, че ще направи всичко възможно хора, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да попаднат под ударите на закона.

По отношение на обществената поръчка за ремонт на парламента, спечелена от човек, свързан с джебчийската мафия, Валери Симеонов заяви: „Трябва да се прегледат документите, с които са спечелили обществената поръчка”.

И очерта варианта как ситуацията да се промени: „Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее”.

„Циганите са етнос, който лесно може да бъде приобщен”, каза още вицепремиерът.

И насочи погледа си към друг проблем, който възникна след сблъсъка между роми с гребци и техните треньори и родители. И добави: „С Асеновград ние гасим пожар. Причините за конфликта там могат да се отстранят”.

„ДНСК тълкува неправилно закона”, коментира той относно случай на огромен комплекс на плажа в Слънчев бряг, който се водел преместваем обект.

Нова телевизия, „Здравей, България”