b4128912db432f77d7173ad6b38cb744„Протестът снощи беше значително по-мащабен от предходните протести. Имаше известно напрежение, но ситуацията беше овладяна” – това съобщи в ефира на БНТ шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков по повод поредния протест в Асеновград, на който в неделя се събраха над 5000 души.

„Бяхме се подготвили с необходимия брой сили, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и ескалиране на напрежението между полиция и протестиращи, каза още Илков.

Единият от задържаните е добре познатият „ловец на мигранти” Петър Низамов – Перата, а причината за ареста му е, че е нападнал оператор на БТВ.

„Спрямо лицето има образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той беше обявен за общонационално издирване и през нощта в 2 часа е задържан. Днес се очаква той да бъде докаран в областната дирекция на полицията в Пловдив, където ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за доказване на неговото неправомерно действие”, уточни Илков.

Има задържани още две лица за извършени действия по хулигански подбуди. Образувани са досъдебни производства. Лицата са задържани за 24 часа.

Снимка: БТВ