Сега четете
Джобс създал iPhone, защото мразил служител на Microsoft

Джобс създал iPhone, защото мразил служител на Microsoft

Steve-Jobs-StampТази година iPhone отбелязва своя 10-годишен юбилей. Смартфонът е най-популярният в света и промени пазара на мобилните технологии, но всъщност можеше изобщо да не съществува днес. Оказва се, че iPhone съществува най-вече заради омразата на Стив Джобс към един конкретен служител на Microsoft, казва Скот Форстол, едно от основните лица в създаването на мобилния телефон, цитиран от BusinessInsider.

 

Този човек не е Бил Гейтс. Всъщност, Джобс и Гейтс винаги са имали добри отношения, макар и да са имали доста различни виждания за развитието на технологиите. Проблемът е бил в редови служител на Microsoft. Оказало се, че въпросният човек е бил съпруг на близка приятелка на съпругата на Джобс. Заради това двамата често били заедно по партита и събития. „Стив мразеше този човек. Всеки път, когато се връщаше от какъвто и да е социален контакт с него, беше бесен“, разказва Форстол по време на събитие в американския Музей на компютъра, което отбелязва юбилея на iPhone.

 

Чашата преляла, когато въпросният човек казал на Джобс, че Microsoft са решили проблемите и бъдещето на компютрите с първия си таблет – Tablet PC. Проблемът на това устройство обаче беше, че можеше да работи само със стилус, а не с докосване на пръст по екрана. Именно това вбесило Джобс, който решил, че Apple може да се справи по-добре и наредил да се започне работа по-устройство, което да може да се управлява с пръсти.

Вижте и

 

„Първо, те са идиоти. Човек не използва стилуси. Хората ги губят и не са интиутивни. Родени сме с 10 стилуса“, казал Джобс. Първоначално компанията работила по таблет, но през 2004 г. Джобс и Форстол били в кафене. Там Джобс забелязал, че хората използват мобилни телефони, но не били доволни от тях. Той попитал Форстол дали таблетът може да се смали и макар че било изключително трудно за тогавашните технологии, проектът бил успешен и довел до създаването на iPhone.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре