Съветът на децата ще проведе лятна кампания под надслов „Безопасно и здравословно лято“. Това съобщи във Велико Търново председателят на съвета Йоана Захариева. Инициативата се провежда за трета поредна година.
Тази кампания е изключително полезна за децата, тъй като акцентира върху безопасното и същевременно забавното прекарване на лятото. Чрез нея се предоставя алтернатива на заниманията пред компютъра по време на ваканцията.
В кампанията са предвидени различни занимания като спортни празници, обучения и игри в парка.
Йоана Захариева заяви пред Фокус, че миналата година кампанията „Безопасно и здравословно лято“ се е провела под надслов „Градът на игрите“.

От думите й стана ясно, че през октомври ще се проведе следващото заседание на Съвета на децата. То ще е в Стара Загора, а темите, които ще бъдат засегнати, ще бъдат свързани с безопасния интернет, тайната на осиновяването и радикализацията на младите хора. Ще бъде обсъдено и как да се включат децата бежанци в организацията, за да бъде чут и техният глас. Ще бъдат избрани и 15 нови членове на съвета. В момента тече избор на нови членове, като процедурата ще бъде финализирана на 10 септември.