betina jotevaЖурналистка се оплака, че е заплашвана от член на Съвета за електронни медии след зададен въпрос по време на заседание на парламентарната комисия по културата.

Случката се разиграва миналата седмица, но за нея се разбра едва тази седмица, след като беше разпространен аудиозапис от разговора.

На записа се чува как Бетина Жотева, която е член на СЕМ, казва на журналистката Къдринка Къдринова: „Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал”.

След случилото се Къдринка Къдринова сезира Етичната комисия на Съюза на българските журналисти, а Бетина Жотева пък подаде жалба в прокуратурата. Последва и реакция на Съюза на европейските журналисти в България, които поискаха оставката на Бетина Жотева.

В студиото на „Здравей, България” Жотева заяви: „Когато човек си защитава честа и името, може да направи всичко. Аз не виждам каква заплаха съм казала”.

„Признавам, че съм казала „Ще видиш какво ще се случи”. Сега тя ще види какво ще се случи. Отивам в съда и прокуратурата – за набеждаване и клевета”, каза още Жотева. 

Според Жотева Къдринова е успяла „да направи интрига с държавна институция, с член на СЕМ и с посланици на чужди държави”.

„Всеки трябва да носи отговорност за това, което говори. Напоследък чувството за отговорност у много политици и журналисти се е изпарило заради чувство за безнаказаност и това рано или късно трябва да спре”, каза още Жотева.

Нова телевизия, „Здравей, България”