1119Октопод успя да запечата удивителни кадри – с откраднатата камера на гмуркач, решил да поснима под вода, пише в. „Дейли стар“.

Мъжът, чиято самоличност остава неизвестна, се гмуркал край бреговете на Ница, Франция, „въоръжен“ с подводна камера. Скоро късметът му проработил и той се натъкнал на почти незабележимото създание, сгушено между водорасли и скали.

Октоподът обаче явно не бил в настроение да бъде сниман без позволение. Вместо да отвърне на смутителя на покоя си по обичайния начин – с облак от черно мастило, водният обитател решил, че най-добрият начин да отмъсти на нападателя си е, като го лиши от собственото му „оръжие“. Изстрелвайки се от прикритието си, октоподът мигновено атакувал натрапника, изтръгнал камерата му с могъщите си пипала и избягал с плячката.

Видеото от възстановената камера показва как главоногото мекотело плува известно време с нея, успявайки да запечата удивителни кадри на подводната обител от „октоподска гледна точка“.

Каченото в интернет видео е предизвикало различни коментари. Неназован потребител например пише: „Кажете на октопода, че не го бива за оператор“. Друг коментар гласи: „Дали на животните им харесва да плуват наоколо им и да ги снимат, докато разпускат? Вероятно не“.

Източник: БТА