Сега четете
Царят обсъди ЕС с католически PR-и

Царят обсъди ЕС с католически PR-и

tzar simeonСимеон Сакскобургготски прие в двореца Врана говорителите на европейските епископски конференции, които проведоха в София своята годишна среща.

Сред обсъжданите теми с домакина бе и десетгодишното членство на България в Европейския съюз. Царят сподели положителния опит на България като част от един от най-елитните клубове на света, какъвто е Европейският съюз, като подчерта, че нито една страна, независимо колко значима е в икономическо, историческо или културно отношение, не би могла да просъществува сама в съвременния свят.

На въпросите за предизвикателствата, пред които е изправен днес ЕС, Симеон Сакскобургготски сподели убеждението си, че съществуващите проблеми са комплекс от събития и личности, но изграденото през последните 60 години е много и няма да бъде изгубено.

Вижте и

Пред румънските гости и някои участници от страните – кандидати за членство в ЕС, той изтъкна убеждението си, че наличието на различни „скорости,, в европейския интеграционен процес не означава непременно недостатък, защото всяка една страна поотделно, като България, има своето уникално място и незаменимост в общността.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре