Сега четете
Нов български храм отваря врати във Виена

Нов български храм отваря врати във Виена

Hram_WienИсторическо събитие за Западно-и Средноевропейската епархия на БПЦ – нов собствен български храм отваря врати в сърцето на Европа за нашите сънародници пребиваващи във Виена, в нейните околности и в цяла Австрия. Това съобщиха от пресцентъра на БПЦ.
На 11 юни, Неделя на Всички светии, ще бъде осветен собственият български храм, посветен на свети Иван Рилски в гр. Виена, Австрия. Освещаването ще бъде извършено от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в съслужение с духовници от епархията.

Нашите православни църковни общини в Западна и Средна Европа ползват за своите потребности предимно католически и протестантски храмове, предоставени ни за ползване, както и наети за целта помещения. За пръв път българските изселници в Унгария изграждат свой собствен храм в Будапеща, чийто градеж е завършен през 1931 г.
Храмът във Виена е вторият собствен храм изграден специално за духовните потребности на нашите вярващи сънародници живеещи в Австрия по инициатива на българската църковна община, имаща за свой небесен покровител преподобния Рилски светец и Чудотворец.
Храмът е изграден за около три години със средства от вярващите ни сънародници, австрийски приятели и почитатели на Православието и България, както и от Българската държава в лицето на дирекция „Вероизповедания“ при Министерския Съвет. Събитието ще бъде зачетено от висши църковни и светски представители на Майка България и приятелска Австрия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре