Сега четете
СЕМ обяви конкурса за избор на генерален директор на БНТ

СЕМ обяви конкурса за избор на генерален директор на БНТ

sem_logoСъветът за електронни медии /СЕМ/ обяви на редовно заседание днес конкурса за избор на генерален директор на БНТ.

Кандидатите могат да подават документи до 30 юни, а самият избор ще стане на 2 август. През октомври 2016 година регулаторът прие нови правила за избор на генерални директори на БНТ и БНР. Новата процедура включва четири етапа – формално разглеждане на документите за допускане на кандидатите до участие, разглеждане по същество, изслушване и избор.

Подготвяхме се много дълго и много добре и смятам, че сме напълно готови да открием тази процедура след едногодишно забавяне, посочи Бетина Жотева и отбеляза, че новата процедура отговаря на европейските правила за избор.

Убедена съм, че няма човек от СЕМ, който би се възпротивил на старта на тази процедура, именно защото ние се готвихме доста добре, коментира и Мария Стоянова.

Иво Атанасов заяви, че очаква конкурс, в който да победи кандидат, известен с професионализма си, а не кандидат, който „ни е известЕн“.

Вижте и

Председателят на Съвета София Владимирова също изрази надежда, че ще се вземе най-доброто решение за развитието на обществения оператор.

Вторият и последен мандат на сегашния генерален директор на БНТ Вяра Анкова изтече през август миналата година. Заради промяната на правилата за избор, досега не беше обявен нов конкурс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре