Сега четете
Тереза Мей и Джереми Корбин в „дистанционен“ телевизионен диспут

Тереза Мей и Джереми Корбин в „дистанционен“ телевизионен диспут

Screenshot (1)Британската министър-председателка Тереза Мей и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия участваха снощи последователно и поотделно в „дистанционен“ телевизионен диспут. Те отговаряха на въпроси на зрителите и на журналиста Джереми Паксман пред милиони телевизионни зрители, предаде Франс прес. Диспутът бе предаван на живо по телевизиите Скай нюз и Чанъл 4.

Тереза Мей отказа всякакъв пряк словесен двубой със съперника си лейбърист в предизборната кампания, напомня АФП.

Снощи Корбин отговаря на въпросите първи, след като редът бе определен с хвърляне на чоп с монета, отбелязва ДПА. Корбин и Мей не се събраха в нито един момент в студиото, посочва Асошиейтед прес.
Брекзитът бе основната тема в диспута, по която Мей и Корбин изразиха диаметрално противоположни позиции.
Тереза Мей отново заяви, че ще се оттегли от преговорите за Брекзит с Европейския съюз, ако на тях не се постигне достатъчно добро споразумение. „Ще отидем да преговаряме за добра сделка, но вече съм казала, че е по-добре да няма сделка, отколкото да има лоша сделка. Трябва да сме готови да напуснем преговорите“, каза министър-председателката.

За разлика от нея Корбин заяви, че ако бъде избран за премиер, ще постигне споразумение с ЕС за Брекзит. „Ще има споразумение. Ще направим така, че да има споразумение“, увери той.

Вижте и

Лидерът на лейбъристите каза, че премахване на конституционната монархия във Великобритания със сигурност не е в неговия дневен ред. Той добави, че ще се бори на изборите за социална справедливост и за ограничаване на бедността.

Социологическа анкета показа снощи, че Консервативната партия на Тереза Мей има подкрепа от 43 процента, а лейбъристите на Корбин – 37 процента, съобщи Ройтерс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре