Сега четете
Рекордьор на „Гинес“ стана вице на Пловдив

Рекордьор на „Гинес“ стана вице на Пловдив

Dimitar_KerinАтакистът Димитър Керин е новият зам. областен управител на Пловдив. 43-годишният инженер има сериозен административен опит – три мандата като общински съветник, над 20 годишен административен опит в различни структури в община Пловдив и седем участия в ръководството и състава на Районни избирателни комисии.

Керин се прочу преди години в култовата книга на рекордите като първия общински съветник, уволнен заради компютърна игра. Всъщност историята е следната:

През 2011 г. издателството на „Книгата на рекордите Гинес“, цитирано от БТА, съобщи, че първият обществен служител, уволнен заради компютърна игра, бил българинът Димитър Керин. Според изданието за рекорди, Керин е бил освободен затова, че „използвал служебен лаптоп за виртуално доене на крави“ в компютърната игра „Фармвил“ по време на важни заседания. Това била и причината Керин да влезе в „Книгата на Гинес“.

Преди тона общинският съветник от Атака Димитър Керин бе заснет от журналисти да обгрижва фермата си в играта FarmVille във Facebook по време на дебатите за бюджета на Пловдив за 2010-та година, но не е бил уволняван. Месец по-късно в общинския съвет бе внесено предложение Керин да бъде освободен от комисията по лихвоточките за да има време да играе на воля във Фейсбук.

Вижте и

С 20 гласа „за“ и 19 „против“ и „въздържали се“, първоначално бе обявено, че предложението е прието. Няколко дни по-късно стана ясно, че по закон за да бъде прието такова решение е нужна подпрепата на минимум 26 общински съветника.

Виртуалният „текезесар“ е третият заместник на областния управител Здравко Димитров, след като преди броени дни вицета станаха бившият депутат Петър Петров и шефката на ЖЕНИ-ГЕРБ Евелина Апостолова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре