Сега четете
Киберпрестъпления. Всичко е свързано, всеки е уязвим и как да се защитим

Киберпрестъпления. Всичко е свързано, всеки е уязвим и как да се защитим

526_picture_frontМарк Гудман е забележителна личност, ченге от бъдещето, новатор в сферата на борбата с престъпните приложения на новите технологии в световен мащаб. Кариерата му в областта на компютърните престъпления започва през 1995 г., минава през ФБР и Интерпол, Силициевата долина и изследователския център на НАСА. Създател е на организацията „Фючър Краймс“, в която експерти от цял свят изследват отрицателните последици от внедряването на новите технологии.

В настоящата книга Гудман обобщава целия си опит като анализатор и алармира за опасните деструктивни акции на базата на постиженията в областта на роботиката, изкуствения интелект, социалните мрежи, виртуалната реалност, триизмерния печат и синтетичната биология.

Целта на тази книга не е да изследва случилото се вчера или да опише на какво ставаме свидетели днес, нито пък да ви дава съвети колко дълга трябва да е паролата ви за „Фейсбук“. В нея става дума за онова, което ще ни връхлети утре.

Това е задълбочен поглед към обществото, което е изцяло построено върху глобалната информационна мрежа – компютри, мобилни телефони, асансьори, самоуправляващи се автомобили, дистанционно управлявани сървъри, централизирани бази данни, пейсмейкъри, трафик контрол и всичко, свързано с блутут и интернет. Всичко това може да се обърне срещу нас, технологията, която приемаме в ежедневието си, без да се замисляме, може да ни изиграе лоша шега.

Организираната престъпност, хакерите, авторитарните режими, правителствените служби и терористите се надпреварват да използват постиженията на науката в своя полза. Тази книга не просто изброява престъпните нововъведения и нашите слаби места, но и предлага път към победата над милиардите заплахи, които ни дебнат.

Авторът вярва, че сме в състояние да предвидим и предотвратим утрешните престъпления още днес, преди да е станало късно. Гудман ни показва как да овладеем заплахите за сигурността и да направим така, че новите технологии да носят възможно най-голяма полза на човечеството.

Вижте и

„Стигнете ли до последната страница, никога повече няма да гледате по същия начин на колата, телефона и прахосмукачката“, предупреждава световноизвестният учен.

„Великолепна и навременна.“
„Икономист“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре