Журналистът работи в развлекателен център за възрастни и деца на брега на Северно море


Популярният великотърновски водещ и журналист Мирослав Дечев вече не живее в старата столица. От няколко месеца той е захвърлил микрофона и се е отдал на коренно различно занимание, при това извън пределите на България. Местният телевизионер акустира на брега на Северно море и с радост приема новото си поприще в амюзмънт център. Става въпрос за казино, в което обаче играят и доста деца. Дечев настанява клиентите и им разказва за игрите, има шопове с награди и куп други забавления. Работа, която е доста приятна за човек, свикнал с общуването.
Авантюрист
по душа

Центърът за забавление се намира в малък английски курорт, наречен Хънсънтън. Дечев вече два месеца гледа залеза над морето и споделя, че въобще не му е омръзнало. Шегува се, че не му се е налагало да взема решение за заминаването си в Англия, защото обикновено решенията вземали него. Всъщност търновският журналист твърди, че е авантюрист по душа, защото с лекота се впуска в необятното и неизследваното. За него тези две понятия означават безкрайни възможности.


Работата отново
носи удоволствие

Мирослав Дечев твърди, че към момента не му липсва журналистиката. Признава обаче, че често хваща химикала в свободното си време и пише всичко, което му е на сърцето. Но подчертава, че сегашната му работа е свързана с общуване с много хора, което за него е истинско удоволствие, каквото всъщност получавал и като журналист във Велико Търново. Но Мирослав Дечев е повече от доволен в Обединеното кралство. Там не му липсвало нищо, животът бил подреден и самият той се чувствал в свои води. Твърди, че е заобиколен от близки хора и приятели, при това трудът му се оценявал подобаващо.
Мечтите
навсякъде
са еднакви

Мирослав е убеден, че мечтите му не се променят с местоживеенето. И сега желанията му са същите като тези в България – да има добър живот, какъвто предполагат образованието, квалификацията, опитът и професията му. Твърди, че не е напуснал страната, защото е недоволен. Просто пред него се появила възможност за работа в чужбина, с прекрасни условия. Започнал да учи английски и не след дълго заминал със свои приятели. Единственото нещо, с което все още не може да свикне в Англия, е вятърът. Що се отнася до начина на живот там, Дечев смятам, че въпреки Брекзит, Англия е с много добър европейски стандарт на живот и хората са достатъчно задоволени и щастливи. От Острова очаква да се обогати езиково и да се развие в кариерата.


Отново
с микрофон
в ръка

Въпреки всичко кариерата на Мирослав Дечев е свързана основно с журналистиката. Той е на 36 години и почти половината си живот посвещава на професията. През 2001 г. издава първата си книга „Споделено”, а през 2003 г. става водещ в нощния блок на радио „Фаворит”. През 2005 г. завършва „Книгоиздаване” във ВТУ, а през 2007 г. и „Журналистика” в СУ. Една година работи в Дирекция „Държавен вестник“ в 40-тото Народно събрание като страньор и коректор. От 2008 година е репортер и водещ в телевизия „Видеосат” и още куп други медии в България. Затова и най-хубавите спомени на Мирослав все пак са в България. Това са неговите интервюта и луди мигове. В тази връзка признава, че още през есента ще можем да го видим с микрофон в ръка по великотърновските улици. Англия винаги ще бъде отворена за него, въпреки Брекзит… А основната причина сега да бъде във Великобритания остава тайна до неговото завръщане.
Михаил МИХАЛЕВ/korespondentbg.com/