Сега четете
Млади рекламисти могат да участват в състезанието New Stars

Млади рекламисти могат да участват в състезанието New Stars

Крайният срок за кандидатстване в надпреварата в Южна Корея е 24 май

Български специалисти в областта на маркетинга и рекламата за пръв път могат да кандидатстват в националния кръг на международното състезание New Stars, част от тазгодишния рекламен фестивал Ad Stars в Пусан. Победителите ще имат възможност да премерят сили с млади таланти от цял свят на големия финал на събитието в Южна Корея.

Как да се включиш

За целта желаещите трябва да се запишат на сайта на надпреварата до 24 май. Два дни по-късно те ще получат и бриф, по който да работят до 29 май, когато е и крайният срок за предаване на онлайн проектите им. Сред условията за участие е кандидатите да работят в комуникационната индустрия, но да са на възраст не повече от 30 години и да имат по-малко от три години опит в бранша.

Също така екипите, които подават заявки за New Stars на местно ниво, трябва да бъдат съставени от двама души, профилирани в различни направления – копирайтър, графичен дизайнер, творчески директор и др.
В състава на българското жури се включват Мария Милушева, творчески директор в Noble Graphics/ TBWA, Васил Петраков, творчески директор на DDB Sofia, Илиан Илиев, творчески директор в Ogilvy Sofia, Константин Трендафилов, творчески директор в „Saatchi & Saatchi София“, и Момчил Захариев, творчески директор в NEXT-DC. Победителите от локалното състезание на New Stars ще бъдат обявени на 8 юни.

Мария Тодорова, основател на агенцията NEXTDC, която организира местния конкурс, коментира пред „Капитал“, че основните характеристики, на които трябва да отговаря проектът победител, са добро вникване в идеята и проблема, зададени в брифа, както и оригинално и добро изпълнение. „Има голямо значение как представяш един проект, защото може идеята да е била много добра, но ако изпълнението не е на ниво, проектът няма да направи голямо впечатление. Критериите за качествено представяне вече са много високи. Имат значение музиката, типографията, начинът на заснемане“, допълва тя.

Извор на идеи

Вижте и

България за пръв път се включва в състезанието New Stars, което се провежда още в Унгария и Полша. Победителите от всяка страна ще имат възможност директно да се включат в международната надпревара, част от Ad Stars в Пусан. Те ще могат да присъстват на всички събития от фестивала, който ще се проведе между 22 и 27 август, като всичките им разходи ще бъдат покрити. „Фестивалът Ad Stars е много бързо развиващ се и е изграден на принципа на рекламния фестивал в Кан. Има лекции, уъркшопове и състезания.

Ad Stars се превръща в хъб на големите азиатски агенции и според мен това ще бъде изключително обогатяващо преживяване за екипа, който ще замине за международното състезание. Подобно събитие ще им подейства освен мотивиращо и вдъхновяващо“, казва Тодорова.

Източник: Капитал Daily – стр. 14
Автор: Сирма ПЕНКОВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре