Изпълнителният директор на компанията „Уолт Дисни“ Боб Айгър призна, че компютърни пирати са откраднали непоказван досега филм и искат огромен откуп, за да го върнат.

Кадър от най-новия филм "Карибски пирати"
                                                          Кадър от най-новия филм “Карибски пирати” © outnow.ch

Според специализираното издание „Холивуд рипортър“ хакери са откраднали непоказван досега филм и искат огромен откуп от “Уолт Дисни”, за да го върнат.

Изпълнителният директор на компанията Боб Айгър не разкрива кой е откраднатият филм, но подчерта, че компанията отказва да се подчини на исканията на престъпниците.

Според списание „Уикли“, което се позовава на анонимни източници, „Дисни“ сътрудничи на федералната полиция. Компанията дебне за изтичане в мрежата на откраднатия филм или част от него, което би помогнало за намирането му и на крадците.

Специализираният интернет сайт „Дедлайн“ твърди, без да се позовава на никого, че въпросният филм е новата част на сагата „Карибски пирати“, който трябва да излезе на голям екран на 26 май.

Хакерите поискали откупа в биткойни и са заплашили да покажат първоначално 5 минути от филма, а после – 20, ако откупът не бъде платен.

/АФП /