Джоан Роулинг призова своите почитатели, да не купуват откраднатия уникат

Джоан Роулинг призова своите почитатели, да не купуват откраднатия уникат

Неизвестен апаш лиши феновете на Хари Потър от предисторията му.

Неозаглавеният ръкопис на Джоан Роулинг е бил в къща, намираща се в квартал “Кингс Хийт”, Бирмингам. Освен него, при кражбата са откраднати бижута и пари, съобщава Би Би Си.

Непубликуваната творба на прочутата авторка е върху картичка формат А5, надписана от двете страни. Ценният екземпляр е бил продаден на специален благотворителен търг в Сотбис през 2008 година, за 25 000 паунда.

Историята се развива 3 г. преди раждането на Хари и основен герой в нея е баща му. Откъсът разказва кратка история от тинейджърските години на бащата на Хари – Джеймс Потър и на кръстника му Сириус Блек. Двамата млади магьосници са преследвани от полицаи-мъгъли, за превишена скорост с мотоциклет, но успяват да се измъкнат от ситуацията, използвайки метлите си.

Кражбата е станала още през април, но полицията чак сега алармира за нея, с молба ако някой има сведения за ръкописа, незабавно да се свържат с тях.

Авторката на ръкописа Джоан Роулинг призова в Twitter своите почитатели, да не купуват откраднатия уникат, ако им бъде предложен.

_96025383_jkrtweet