Потресаващо! Създателят на жестоката игра „Син кит”: „Аз чистя планетата, децата, които се убиват са биологични отпадъци”

_thumbФилип Будеикин, създателят на смъртоносната игра „Син кит” изобщо не съжалява, че с години е подтиквал уязвими тийнейджъри към самоубийство. Той дори безсрамно обяснява за своите престъпления. Именно от затвора където се намира в момента той твърди, че само чистел обществото.

В очакване на процеса Будеикин е в ареста по обвинение за подтикване към самоубийство на 16 момичета от Русия, които играли „Син кит”.

21- годишният руснак си е признал всичко, но той вярва, че жертвите му са „биологични отпадъци”, че са „щастливи да умрат” и той всъщност само „чистел обществото”, казва пред „метро”.

Администрацията на затвора „Крести“ в Санкт Петербург, където се намира Будеикин от ноември миналата година, казват, че са получили много любовни писма от тийнейджърки отправени именно към създателя на „синия кит“.
„Тези момичета, които са влюбени в него очевидно не са получавали достатъчно любов и внимание от родителите, така че той явно им е предложил някакъв вид подкрепа чрез интернет.

Така се родили романтичните чувства“, казва психологът Вероника Матишина.Въпреки че няма потвърждение за такова твърдение, медии предават, че броят на жертвите на самоубийствата, свързани с тази или подобни смъртоносни групи в интернет е много по-голям от текущия, че може би става дума за стотици деца.
Как работи играта „Син кит“?

Вижте и

Опасната игра „Син кит“ се основава на манипулиране на уязвими тийнейджъри. Играта насърчава младите хора да се преминат през серия предизвикателства в период от 50 дни. Предизвикателствата варират от събуждане посред нощ, до самонараняване, за последния ден от тяхната брутална игра, техните „господари“ им дават инструкции за извършване на самоубийство.

_thumbСред предизвикателствата е и това, в което от тийнейджърите в играта се изисква с нож или бръснач да изрежат силуета на „син кит” по тялото си, най – вече на ръката или крака.
Tocka.com.mk
Вени Андонова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре