Сега четете
Борисов уволни светкавично зам.-министър след тв репортаж

Борисов уволни светкавично зам.-министър след тв репортаж

Премиерът освободи д-р Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването.

Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, съобщиха от правителствената информационна служба.

Уволнението на зам.-министъра идва само часове, след като Бойко Борисов подписа заповед за назначението му.

Пред журналисти премиерът коментира, че достатъчен аргумент да вземе това решение днес е било видяното в рамките на телевизионно предаване снощи.

Става въпрос за репортаж, излъчен снощи в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия. В него бургазлийката Зоя Кармашикова се оплака, че след злополука е трябвало да претърпи операция на коляното в бургаската болница „Бургасмед“, чийто управител бе д-р Апостолов, но й е била направена само пункция.

bolnica

В епикризата, която получила от лечебното заведение, обаче е записано, че Кармашикова е претърпяла операция със спинална упойка на 22 ноември 2016 г. Нещо, което жената категорично отрича да се е случвало.

Бургазлийката разказва, че след като в „Бургасмед“ не й било обърнато внимание и не била оперирана, тя потърсила помощ от лекари в Стара Загора.

Вижте и

Въпреки това обаче по-късно се върнала в бургаската болница и записала със скрита камера обясненията на медицинска сестра, че получената епикриза е такава, за да може лечебното заведение да си вземе парите от НЗОК.

Д-р Стоил Апостолов е на 55 години. Роден е в Пещера. Завършил е Медицинският университет в Пловдив със специалност “Анестезиология и реанимация“. Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ и магистратура по „Публична администрация“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. Бил е управител на МБАЛ “Професор Димитър Ранев“ в Пещера, МБАЛ-Бургас и МБАЛ „Бургасмед“.

Стоил Апостолов беше в листата на ГЕРБ за Пазарджик на последните избори.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре